Vidste du, at du bare kan tygge nelliker og slippe af med mange lidelser?

Vidste du, at du bare kan tygge nelliker og slippe af med mange lidelser?

Jeg vil gerne fortælle dig om fordelene og de potentielle risici ved at spise nelliker.

Dette krydderi udvindes af nelliketræets knopper ved hjælp af særlige forarbejdningsmetoder og ligner små nelliker.

Nellike-træet tilhører myrtefamilien og er hjemmehørende i Malaysia og Indonesien. På grund af sin stærke smag og aroma bruges nelliker i vid udstrækning i kulinariske retter, men de har også en række sundhedsmæssige fordele.

Nelliker har været brugt i traditionel medicin i århundreder og er rige på antioxidanter, der beskytter kroppen mod oxidativ stress.

Det reducerer potentielt risikoen for visse kræftformer, hjerte-kar-sygdomme, fremmer leverens sundhed samt regulerer blodsukkerniveauet og hjælper fordøjelsesprocessen.

Nelliker indeholder også forbindelser, der kan reducere ledsmerter og forbedre fordøjelsen.

Tørrede krydderiknopper fra nelliketræet har en usædvanlig rig sammensætning, og med hensyn til vitaminer kan dette krydderi konkurrere med de dyreste apotekssæt, så hvis man putter en knivspids krydderi i en ret, har man allerede gavn af det. Knopperne indeholder karoten, askorbinsyre, tokoferol, B-vitaminer, jern, magnesium, kalium, fosfor, selen, mangan, zink, og det mest værdifulde vitamin i nelliker er eugenol, som er en del af den æteriske olie.

Så hvad sker der, hvis man tygger nelliker hver dag?

Det er meget gavnligt at tygge nelliker, for de har antimikrobielle, antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber. At tygge nelliker hjælper med at bekæmpe huller i tænderne og betændelse i munden.

At tygge nelliker dagligt i en måned kan også hjælpe med at forbedre hudlidelser som akne og forskellige betændelser.

Det anbefales at tygge tørrede nelliker uden at spytte dem ud, da de er sikre at sluge. Denne metode bør dog anvendes individuelt, da nogle mennesker kan opleve bivirkninger.

Nellike-te er også meget gavnligt for helbredet. Men uanset hvor nyttigt dette krydderi er, er det nødvendigt at bruge det med måde, og hvis man er i tvivl, skal man konsultere en læge.

Da en så rig sammensætning i nogle sygdomme kan være den modsatte årsag til forværring af tilstanden. Derudover har nelliker visse kontraindikationer, der skal tages i betragtning.

Forrige indlæg: En af de bedste opskrifter på pickles, snackagurker til vinteren. Jeg kalder dem også fastfood-pickles. Krydrede syltede agurker.

Næste indlæg: Kyllingeskank i honning-soja-marinade bagt i ovnen

Relaterede indlæg