Velsmagende hjemmelavede cholodets uden gelatine og fedt. Der er finesser: hvordan man korrekt koger gennemsigtig, rig og velsmagende

Velsmagende hjemmelavede cholodets uden gelatine og fedt. Der er finesser: hvordan man korrekt koger gennemsigtig, rig og velsmagende

Hvilken nytårsaften uden koldskål! Så længe jeg kan huske, har denne ret altid været på vores nytårsbord, forældre var sikker på at forberede det. Kan du huske, at alle fik bestillinger til ferien på arbejdet? Vores far havde altid en stor nytårsbestilling med, og de lavede koldskål af oksehaler, hvor var det godt! Det er længe siden, og det er næsten umuligt at købe oksehaler.

Okay, lad os lave mad.

Jeg tager nu en svinekno, som vejer omkring 1,5 kilo. Jeg laver cirkulære snit for at tilberede hurtigere og koge alle geleringsstofferne hurtigere, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt.

Jeg lægger kødet i en stor gryde og tilsætter 2 kalkunskulderstykker på i alt 1 kg og 4 kyllingelår på ca. 1,5 kg.

Jeg hælder koldt vand over kødet, koger det i en 5-liters gryde, bringer det i kog og koger det i et par minutter. Så tager jeg det af varmen og skyller kødet under rindende vand.

Jeg lægger det tilbage i gryden og hælder rent vand på. Så snart vandet koger, fjerner jeg skummet og reducerer ilden til det mindste, det er nødvendigt, at der var en stille stuvning, der må ikke være gurgler under alle omstændigheder. Sådan får du en klar bouillon, du må under ingen omstændigheder tillade en hurtig kogning. Vi lader kolodetterne koge i 6-7 timer.

Se, det er sådan, cholodets skal tilberedes, den skal ikke koge under alle omstændigheder, men bare simre.

Ca. 40 minutter før den er klar, tilsætter jeg en spiseskefuld salt, løg direkte i skallen og 0,5 teskefuld peberkorn. Der må heller aldrig røres i koldt vand, og der må aldrig tilsættes vand. Dæk med et låg, og fortsæt med at koge.

10 minutter før løget er færdigt, har jeg ikke brug for det længere. Jeg tilsætter et hvidløg (jeg har allerede hakket det i forvejen) og 2-3 laurbærblade. Smag på bouillonen for salt - bouillonen skal være lidt for salt. Kog i yderligere 10 minutter, sluk for varmen, og lad det stå i yderligere 20 minutter.

Vi kan ikke lide fedt, så jeg samler det meget forsigtigt op fra hele overfladen.

Så tager jeg meget forsigtigt kød og knogler op af gryden, alt er perfekt kogt. Nu skiller jeg kød og skind fra knoglerne, hvis du kan lide skind, kan det også skæres i det kolde, men det gør jeg ikke.

Man kan bare brække kødet i fibre, men jeg kan bedre lide, når kødet er finthakket, her hvem der kan lide det.

Jeg lægger alt kødet i en skål: Jeg har en knokkel, kalkun og kyllingelår, jeg blander det hele sammen.

Jeg fordeler kødet i forme, jeg fylder dem ca. 2/3 af formens højde, men det er selvfølgelig, som nogen kan lide det, nogen kan lide meget kød, nogen kan lide mere koldt. Jeg filtrerer bouillonen og hælder den rene bouillon over de forberedte forme med kød.

Jeg lader det stå på bordet, indtil det er kølet ned, og sætter det derefter i køleskabet, indtil det størkner.

Kholodets er klar, den er stivnet godt. Prøv det, lav det, det er en rigtig kødkolodets uden et gram gelatine, det er meget, meget velsmagende, venner!

  • Svinekølle - 1,5 kg

  • Skulderled af kalkun - 1 kg.

  • Kyllingelår - 4 stk.

  • Løg - 1 stk.

  • Hvidløg - hoved

  • Salt - 1 spsk (efter smag)

  • Laurbærblad - 3 stk.

  • Peberkorn - 1/2 tsk.

  • Vand

Forrige indlæg: Nu bliver jeg ikke ved med at spise courgetter ret længe, for jeg laver dem til en meget velsmagende og hurtig snack, som det er umuligt at løsrive sig fra

Næste indlæg: For mig er dette den bedste marinade til fisk (sej, karpe, kulmule) i ovnen. Fisken bliver fantastisk velsmagende

Relaterede indlæg