Et værelse uden skabe - skjul alt. Eller ikke?

Et værelse uden skabe - skjul alt. Eller ikke?

Moderne interiør stræber efter frihed og minimalisme. Trenden er åbne rum, masser af lys og luft. Massive skabe i rummet passer slet ikke ind i dette koncept. De tynger indretningen og stjæler brugbar plads. Men vi lever i den virkelige verden, hvor hver person har en masse ting med sig, og alle har brug for et sted at opbevare dem.

Lad os se på, hvordan du kan organisere opbevaringen og skabe en stilfuld indretning uden at bruge traditionelle skabe.

Åbne hylder og stativer

Det enkleste og lettest tilgængelige alternativ til skabe er åbne hylder. I stuen kan du placere bøger og interiørartikler, kurve og beholdere med forskellige husholdningsartikler (opladere, fjernbetjeninger, hovedtelefoner osv.) på dem.

I soveværelset er hylder kombineret med tværstænger til bøjler velegnede til opbevaring af tøj, som normalt er skjult bag garderobedøre.

I køkkenet er åbne hylder over arbejdsområdet et must have i skandinavisk indretning, hvor lethed og demokrati er i centrum.

På samme måde kan åbne hylder bruges som fritstående eller fastgjorte hylder og kan samles og arrangeres, som du ønsker, under hensyntagen til den tilgængelige plads og din husstands behov.

Modulære systemer

I minimalistisk og moderne interiør anbefaler designere at vælge modulære systemer i stedet for massive skabe, der består af åbne og lukkede sektioner, som placeres sammen eller i en vis afstand fra hinanden og skaber symmetriske eller asymmetriske kompositioner.

Modulære systemer er gode, fordi du med tiden kan tilføje nye elementer, hvis du har brug for ekstra opbevaringsplads, eller tværtimod fjerne unødvendige hylder og skabe, når du ikke længere har brug for dem.

Sektioner, der kan trækkes tilbage

Når man designer et interiør, sørger designere ofte for falske vægge, bag hvilke udtrækkelige systemer med hylder er skjult. I stuen kan sådanne skjulte reoler være gode til opbevaring af bøger eller hobbyartikler.

Den udtrækkelige sektion mellem væggen og køleskabet er en populær løsning blandt rumorganisatorer. Den har samme kapacitet som et fuldt væghængt skab, men den fylder mindre og er næsten usynlig i køkkenindretningen. Sektionen er velegnet til opbevaring af køkkenredskaber, krydderier, korn eller rengøringsmidler.

Møbler med skuffer

I små lejligheder, i lange og smalle rum er det svært at placere store klædeskabe eller kommoder. Derfor bruges senge og sofaer med skuffer til opbevaring.

I skufferne kan du bruge organisatorer og skillevægge til at opbevare sæson- og hverdagstøj, sko, sengelinned, legetøj eller sportsudstyr. Højden og dybden afhænger af målene på det hovedmøbel, som skufferne er integreret i.

Banketter, puffer og bænke

I en lejlighed uden skabe skal alle møbler fungere. En lille puf foran toiletbordet kan meget vel blive et "hjem" for en taske eller rygsæk, tørklæder og huer. Bænke og banketter er gode til ekstra par sko, sæsonbestemt tilbehør eller paraplyer.

Podium

Et podie med indbygget opbevaring er som skabt til små rum, hvor der er for lidt plads til skabe. Podiet kan rumme et stort antal genstande i alle størrelser, selv ski og udtrækssenge. Det optager ikke nogen ledig plads: et arbejds- eller legeområde, en seng eller et loungeområde kan organiseres ovenpå.

Podier laves altid på bestilling i overensstemmelse med rummets eller designprojektets størrelse, så de kan indeholde et vilkårligt antal skuffer eller nicher til opbevaring.

At skabe et interiør uden skabe kræver omhyggelig planlægning og organisering. Men hvis man bruger tid og kræfter på at vælge den bedste løsning, får man med garanti et godt resultat. Korrekt valgte opbevaringssystemer og smart udnyttelse af pladsen vil holde orden og skabe et stilfuldt, moderne interiør i ethvert rum.

Forrige indlæg: Trendy tricks til det moderne badeværelse

Næste indlæg: Køkken-trends 2024

Relaterede indlæg