Sådan laver du en meget velsmagende kartoffelmos

Sådan laver du en meget velsmagende kartoffelmos

I dag vil jeg tale om det enkleste, men alligevel teknisk udfordrende tilbehør - kartoffelmos.

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg sjældent er stødt på steder, hvor den er lækker. En god kartoffelmos er let, luftig og smagfuld. Meget ofte laver mange kokke kartoffelmos, der er svær at spise, på grund af manglende madlavningsteknikker og dårligt kendskab til produktet.

Her er et par tips til madlavning af kartoffelmos.

  1. God kartoffelmos kommer fra kartoffelsorter med et højt stivelsesindhold. Skær kartoflen i halve og gnid stykkerne mod hinanden. Den rigtige sort vil ikke afgive fugt, og halvdelene vil klæbe sammen.

2️. Skær kartoflerne i lige store stykker - ikke større end et hønseæg - før de koges. På den måde koger du dem alle sammen jævnt og samtidigt - så kommer der ingen klumper i kartoffelmosen.

3️. Kog kartoflerne i letsaltet og koldt vand. Smid dem ikke i kogende vand - det gør ikke kartoffelmosen mere velsmagende. Vandet skal dække hele kartoflen.

4️. Når kartoflerne er kogt, skal du hælde vandet fra, lade dem hvile lidt - 2-3 minutter, og først derefter mose dem.

5️. Den bedste kartoffelmos får man ved hjælp af en "kartoffelpresse". Dette billige, men ekstremt vigtige værktøj vil forelske sig i dig og fjerne klumperne for altid.

6️. Brug aldrig en blender, medmindre du skal lime tapet.

7️. Du skal bruge masser af smør til en god kartoffelmos. Til 1 kg kartofler skal du bruge mindst 100 g stuetempereret smør og helst 250 g. Tilsæt det i portioner. Hæld derefter varm mælk (også 100-250 g) og under ingen omstændigheder kold mælk, ellers får du lim igen. Pisk det hele grundigt sammen med et stift piskeris eller en ske under processen.

8️. Hvis du er til eksperimenter, kan du tilsætte stødt muskatnød til den færdige puré - det passer perfekt til denne pynt.

9️. Lav ikke mere kartoffelmos, end du kan spise på én gang. Kartofler er ikke gode til at blive varmet op igen og mister smag af det.

Forrige indlæg: De mest essentielle produkter i mit køkken

Næste indlæg: Varm chokolade: Sådan laver du den lækreste

Relaterede indlæg