Sådan laver du fantastiske dumplings

Sådan laver du fantastiske dumplings

Jeg elsker at lave dumplings, fordi denne ret altid samler hele vores familie omkring den. Under tilberedningen havde alle i familien deres egen opgave: Min bedstemor æltede dejen, jeg snoede kødet, og alle andre formede dem. Her sidder jeg og skriver denne tekst og husker detaljerne i køkkenet, mine forældres hænder og alle de dufte, der fyldte vores lille køkken. Det var en meget god og lykkelig barndom....

I dette indlæg vil jeg gerne dele tips til, hvordan man gør dumplings mere velsmagende og madlavningsprocessen nemmere.

Dej

Den bedste indikator for en god dej er for mig dens elasticitet. Til dette formål tilsætter jeg eddike til dejen - det giver den helt rigtige elasticitet. Jeg bruger normalt ca. 200-250 ml vand, 1 spsk. eddike og 1 tsk. salt pr. 500 g mel. Det er ikke nøjagtige proportioner, men det vigtigste er, at dejen er kølig, uden klumper og ikke klistrer til fingrene. Og glem ikke, at dejen altid skal "hvile" i 30-40 minutter i køleskabet.

Fyld

Jeg anbefaler 1 til 1 fedt af okse- og svinenakke eller -skulder eller fedt af lam, men du kan også bruge kalkunlår. Når du former farsen, skal du tilsætte løg, der er stegt gyldne i smør, så farsen bliver endnu mere smagfuld. Og tilsæt lidt creme fraiche for at gøre den lysere.

Jeg ruller dejen ud i et tyndt lag og skærer lige store cirkler ud af den. På den måde bliver melbollerne lige store, så de bliver kogt på samme tid.

Kog melbollerne i kogende, saltet vand. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte lidt laurbærblad og oregano. Jeg anbefaler at koge 2-3 portioner ad gangen. Hvis du hælder flere op, skal de koge længere, og det er ikke godt for dejen.

Jeg anbefaler også at koge melbollerne i oksebouillon og servere dem i den. Det er utroligt velsmagende. Og som min erfaring viser, smager dumplings altid bedre efter nedfrysning.

Forrige indlæg: Sådan køber du søde mandariner: de vigtigste hemmeligheder

Næste indlæg: Sådan opfører du dig på et madmarked, så du ikke bliver snydt

Relaterede indlæg