Sådan vælger du den rigtige butterdej

Sådan vælger du den rigtige butterdej

Jeg bliver ofte bedt om at dele en opskrift på hjemmelavet butterdej, og hver gang siger jeg, at det er bedre at lade være, da det er en af de mest tidskrævende opskrifter.

Ved tilberedning af hjemmelavet butterdej er der mange problemer med at overholde temperaturregimer, valg af kvalitetsolie, overholdelse af teknologi osv. Nogle gange er der ingen grund til at genopfinde hjulet, da der i dag er mange producenter, der laver det godt og sælger det til overkommelige priser.

Nedenfor er mine tanker og tips til at hjælpe dig med at træffe beslutningen om at købe dej og bruge den korrekt. Og glem ikke kalorierne!

1️. Der findes to typer butterdej: med og uden gær. Forskellen ligger i, hvor luftig den færdige ret er.

2️. Gærdej køber man normalt til at lave søde kager og boller, og gærfri bruger jeg personligt i bunden til tærter, såsom "Wellington", hvor et stykke kød pakkes ind i dejen og bages i ovnen.

3️. Opbevar kun dejen i fryseren i en lufttæt beholder.

4️. Tø den kun op i køleskabet - mindst 5-7 timer.

5️. Vi køber dej både på smør og margarine. Den første er selvfølgelig 30-40% dyrere, men den har en mere udpræget cremet smag. Margarinedejen er billigere og nemmere at arbejde med, den "slipper" hurtigere og er meget mere elastisk. Jeg vil ikke sige, hvilken dej der er bedst - på margarine eller smør, her må alle vælge selv, både hvad angår pengepung og kvalitet. Men glem ikke, at margarine ikke indeholder kolesterol, hvilket også er vigtigt.

6️. Enhver dej skal, når du har fyldt den, stå lidt mindst 10 minutter ved stuetemperatur, ellers kan den komme til at "flyde" i ovnen.

7️. Bag alle produkter med "puff" ved 200-220 °C.

8️. Skær kun dejen med en skarp kniv, ellers låser du pufferne, og bagværket hæver dårligt.

9️. God dej laves under mærkerne Azbuka Vkusa, VkusVill, Yandex Lavka, Caesar og Zvezdnoe.

Med weekenden forude er det et godt tidspunkt at eksperimentere med butterdej. Her er nogle afprøvede og testede opskrifter:

  • Pæretærte med karamel
  • Napoleon
  • Æblemuffins
  • Kåltærte
  • Pølsemuffins

Forrige indlæg: Sådan laver du bulgur og couscous

Næste indlæg: Sådan køber du søde mandariner: de vigtigste hemmeligheder

Relaterede indlæg