Sådan gør du tomatretter endnu mere lækre

Sådan gør du tomatretter endnu mere lækre

Venner, jeg vil gerne genoptage spalten "Lifehacks" og skrive om nyttige øjeblikke, der kan være nyttige for dig i køkkenet.

Lad os starte med tomater. Ved første øjekast er det en simpel grøntsag/bær, men der er nuancer Let's go!

For at fjerne skindet fra en tomat skal du lave et lille snit i den og sænke frugten ned i kogende vand i 30 sekunder og derefter afkøle den i koldt vand.

Tilsæt lidt eddike eller citronsaft for at undgå, at tomater i gryderetter eller wokretter mister farve.

Til saucer skal du prøve at bruge blommeformede tomater - de har meget frugtkød, så saucen får en god konsistens og ikke skærer sig.

Tomater indeholder mange fibre og gavnlige mikronæringsstoffer. Prøv at inkludere dem oftere i din kost. Den ideelle modningstid er fra slutningen af juni og frem til september, men det afhænger helt af regionen og vejret.

Hvis du vil holde tomaterne friske i længere tid, skal du pakke dem ind i avispapir eller andet papir, vælge en ledig hylde i køleskabet og lægge dem i et enkelt lag. På den måde kan de holde sig i op til en måned.

Prøv at vælge frugter uden mørke eller grønne pletter eller synlige skader. Tjek hver enkelt frugt ved at røre ved den. Generelt findes tomater i sorte, grønne, gule og endda hvide farver.

Hvis du kan lide at eksperimentere, kan du prøve at blande tomatjuice med kokosmælk, en knivspids salt og citronsaft. Det er virkelig lækkert!

Du får de mest smagfulde tomater i din salat, hvis du tager dem ud af køleskabet på forhånd og lader dem stå ved stuetemperatur i en time eller to.

Og traditionen tro er her nogle gode opskrifter med tomater:

  • Ajika
  • Soltørrede tomater
  • Koteletter
  • Auberginer efter min bedstemors opskrift
  • Fyldt kål i en gryde

Forrige indlæg: Sådan koger du boghvede: de tricks, du ikke kendte til

Næste indlæg: Pulveriserede brødkrummer: hvordan man gør dem endnu bedre, hvor længe de skal opbevares, og hvordan man undgår klumper

Relaterede indlæg