Great Caesar: 7 tips til at lave en salat, der smager bedre end på en restaurant

Great Caesar: 7 tips til at lave en salat, der smager bedre end på en restaurant

Uanset hvordan man ser på det, er det den mest populære salat i verden, og uanset institutionens og kokkens niveau serveres den af alle og overalt.

Der er flere legender forbundet med dens fødsel, og en af dem handler om kokken Cesar Cardini, som opfandt den i Amerika. Han blandede i hånden en sauce af æggeblommer, finthakket hvidløg og parmesan, tilsatte hvidløgscroutoner samt et par dråber Worcestersauce og olivenolie.

I dag tilberedes denne salat, som man vil, men det er der ikke noget galt med - det vigtigste er, at den er lækker. Nedenfor er de traditionelle tips, som vil hjælpe dig med at tilberede den.

  1. Et af hovedtrækkene i denne salat er sprøde blade af icebergsalat eller romano. For at gøre dem endnu mere sprøde skal du dyppe bladene i isvand i 30-40 minutter. Jeg anbefaler romano - den er meget saftigere og mere smagfuld end iceberg, selv om den koster mere.

  2. Cæsarsauce er ikke svær at lave: Bland med et piskeris til en homogen masse, indtil den er hvid: 2 æggeblommer, 1 fed revet hvidløg, 3 revne ansjoser, 1 spsk. worcestersauce, 100 g revet parmesan og 100 ml olivenolie. Dette er opskriften på den klassiske sauce. Og nu en version uden komplicerede ingredienser: Du kan erstatte Worcestersaucen med sojasauce, og i stedet for ansjoser - et par dråber fiskesauce eller slet ikke tilsætte noget. Men ansjoser sælges i mange butikker i dag og kan sagtens tåle at blive frosset ned, hvis man ikke har brugt hele glasset.

  3. Croutoner - du kan ikke undvære dem, og jeg kan varmt anbefale dem med hvidløg.

  4. Kyllingefilet - det er en klassiker. Lad kødet køle af, før du kommer det i salaten, ellers kan saucen skære sig, og salatbladene vil visne.

  5. Mange synes, at tomater i denne salat er overflødige. Her er jeg uenig, velsmagende cherrytomater er det helt rigtige.

  6. Salatblade er bedre at rive med hænderne - så ser de mere spektakulære ud i salaten.

  7. Bland alle ingredienserne 20 minutter før servering. Det er bedre at servere en salat ved stuetemperatur.

Forrige indlæg: Sådan laver du retter med løg, der er lækre for alle

Næste indlæg: Sådan laver du mad over åben ild: tips fra kokken

Relaterede indlæg