Broccoli og blomkål: Sådan gør du det endnu bedre

Broccoli og blomkål: Sådan gør du det endnu bedre

Disse to kåltyper er ikke de heldigste i køkkenet. Jeg ved ikke hvorfor, men de er ikke rigtig elsket, selv om begge arter efter min mening er unikke med hensyn til smag og alsidighed. Måske er vi bare ikke altid klar over, hvor og hvordan de kan bruges, og deri ligger det største problem.

Dette indlæg handler om at blive forelsket i disse fantastiske grøntsager, der kan være det bedste tilbehør, suppe og endda hovedret.

  1. Blomkål og broccoli tilhører samme art, den eneste forskel er sorten.

  2. Når du laver kålretter, må du ikke glemme stænglerne - de kan også bruges. Men husk, at de koges i et par minutter længere.

  3. Broccoli koges i kogende saltet vand i 3-4 minutter, blomkål - et minut længere. Jeg anbefaler ikke at skylle dem under rindende vand - så "vasker" du smagen af kålen væk.

  4. Koger bedre med tilsætning af krydderurter (rosmarin, timian) eller sojasauce.

  5. Jeg anbefaler at koge begge typer kål hele på stokken. Det tager lige lang tid, men ser meget spektakulært ud.

  6. Hvis du beslutter dig for at bage kålen, skal du koge den i 2 minutter i kogende vand og først derefter bage den og marinere den i olie, krydderurter eller saucer. Det koges normalt ikke i mere end 8-10 minutter ved 190 ºC.

  7. Hvis du bruger frossen kål, skal du huske, at den allerede er forkogt. Lad den tø op i køleskabet før tilberedning, og kom den derefter i kogende vand i 1-2 minutter. Generelt kan optøet kål bruges selv uden varmebehandling, bare varm den op i mikrobølgeovnen.

  8. Broccoli er fantastisk med asiatiske saucer: sød chili, sesam, teriyaki osv. Blomkål - med oste-, fløde- eller hvidløgssaucer.

  9. Vær ikke bange for at eksperimentere og spise flere grøntsager!

Forrige indlæg: Det er sådan, man laver MINTAI! Selv dem, der aldrig har spist det, spiser det og beder om mere

Næste indlæg: Rosmarin og timian: hvad skal man vælge?

Relaterede indlæg