Dette er den lækreste borsjtj: Jeg viser dig, hvordan du laver den (hjemmelavet, fyldig, velsmagende suppeopskrift)

Dette er den lækreste borsjtj: Jeg viser dig, hvordan du laver den (hjemmelavet, fyldig, velsmagende suppeopskrift)

Hej med jer alle sammen. I dag vil jeg fortælle jer, hvordan jeg laver borsjtj - det er i øvrigt en af mine yndlingssupper. Ifølge denne opskrift bliver den meget velsmagende og fyldig!

Opskrift:

 • oksekød eller svinekød med ben ~ 500-600 g.
 • rødbede - 1 stor
 • kartofler - 2-3 stk.
 • gulerødder - 1 stk.
 • løg - 1 stk.
 • kål - 400 g. (1/5 af et mellemstort kålhoved)
 • tomatpuré - 2 spsk.
 • 9 % eddike - 1-2 spsk.
 • hvidløg - 2 fed
 • salt, sort peber eller peberkorn, laurbærblad, ajika - efter smag
 • vegetabilsk olie - til stegning

‍Sådan laver du mad:⤵️⤵️⤵️

Først skal du skylle kødet og lægge det i en gryde med koldt vand. Jeg plejer at tage svinekød eller oksekød med ben. Til bouillonen er det bedre ikke at tage kødet, men kød med ben. Det gør suppen mere fyldig og velsmagende.

Sæt ild til og bring i kog. I mellemtiden renses grøntsagerne - løg, rødbeder (jeg har kogt dem), kartofler og gulerødder.

Når vandet har kogt, reduceres varmen til et minimum, skummet fjernes med en skummer, og der tilsættes salt, som koges under låg i 1 eller 1,5 time (afhængigt af, hvilken slags kød du har taget, og hvor stort det er).

Mens kødet koger, forbereder vi en stegning - steg hakkede løg og revne gulerødder i vegetabilsk olie i ca. tre minutter på medium varme.

Kom derefter revet eller tyndtskåret rødbede i, tilsæt en teskefuld sukker, en spiseskefuld eddike og 2 spsk. tomatpuré. Bland det hele, og lad det stege i yderligere 5-8 minutter.

Snit derefter kålen i tynde stave, og skær kartoflerne i tern.

Når kødet er færdigt, tages det forsigtigt op af bouillonen, køles lidt ned og skilles fra knoglerne. Skær det i små stykker.

Mens kødet køler af, starter du kålen i gryden og venter, til den koger, og derefter kartoflerne.

Kog ved svag varme under låg i ca. 10 minutter, og kom til sidst stegen og kødet i. Kog videre i yderligere 5-7 minutter.

Et minut før tilberedning tilsættes laurbærblad, salt om nødvendigt, jeg tilsætter også lidt abkhasisk hjemmelavet ajika, sort peber og 2 fed hvidløg, der er passeret gennem en hvidløgspresse.

Bland det hele, og læg låg på - så er vores velsmagende hjemmelavede borsjtj klar. Før servering er det ønskeligt at lade den trække 20-30 minutter. Server den med creme fraiche og friske krydderurter.

Forrige indlæg: En simpel ret med kyllingefilet til aftensmad: hurtig og velsmagende (saucen passer til alt tilbehør)

Næste indlæg: Fransk svinekød: Kødet er simpelthen uden sidestykke - blødt, saftigt (gæsterne vil blive glade, jeg deler en enkel opskrift på en festlig ret)

Relaterede indlæg