Hjemmelavet mayonnaise på 5 minutter: hvordan man får den til at være velsmagende (den nemmeste og hurtigste opskrift)

Hjemmelavet mayonnaise på 5 minutter: hvordan man får den til at være velsmagende (den nemmeste og hurtigste opskrift)

Venner, alle sammen et stort hej, I er på kanalen "Mix Opskrifter". I dag vil jeg vise dig, hvordan du laver lækker hjemmelavet mayonnaise bogstaveligt talt på få minutter.

Opskriften er den simpleste, der kan være. Så hvis du laver retter baseret på mayonnaise - så prøv at lave din egen naturlige.

Opskrift:

  • vegetabilsk olie (raffineret) - 180 g.
  • æg - 1 æg (eller 2 æggeblommer)
  • sennep - 1 tsk.
  • citronsaft - 1 tsk (eller 9% eddike)
  • salt - 1/2 tsk.
  • sukker - 1/2 tsk.

‍Sådan laver du mad:⤵️⤵️⤵️

1 meget vigtig regel er, at alle produkter skal have stuetemperatur. Æggeskallerne skal vaskes grundigt med vand og sæbe.

Hæld vegetabilsk olie i en skål eller krukke, slå et æg ud i den (det er ønskeligt, at blommen forbliver intakt), og send derefter salt og sukker, sennep og citronsaft.

Sænk blenderen direkte på æggeblommen, så den var i midten under dysen, og tryk mod bunden uden at løfte blenderen, og begynd at piske ved maksimal hastighed, indtil vi ser mayonnaisen.

Fjern under ingen omstændigheder blenderen, og træk den ikke væk fra bunden af skålen. Når mayonnaisen er begyndt at blive tykkere, og det meste af den allerede er pisket, kan vi fortsætte med at piske vores mayonnaise jævnt fra top til bund.

Alt er godt pisket i ca. 1 minut. Hæld den færdige mayonnaise over i et passende glas, og sæt den i køleskabet. Den kan holde sig i to, højst tre dage. Mayonnaise tilsat eddike holder sig længere.

Ud fra den angivne mængde ingredienser fik jeg 240 gram mayonnaise. Hvis din mayonnaise er meget tyk, skal du tilsætte en eller to spiseskefulde varmt vand.

Denne mayonnaise kan ikke kun bruges til salater, men også til varme kødretter. Mængden af salt, sennep og citronsaft kan justeres efter din smag.

Forrige indlæg: Nem måde at tilberede saftigt kyllingebryst på: en god opskrift til hver dag

Næste indlæg: Hjemmelavede kyllingeburgere med kort varsel: det er utroligt lækkert (tilberedt som en snack)

Relaterede indlæg