9 ting, du skal gøre i din lejlighed, før du rejser

9 ting, du skal gøre i din lejlighed, før du rejser

Hvis du skal rejse, skal du forberede lejligheden på dit fravær. Vi har udarbejdet en tjekliste med obligatoriske handlinger, som hjælper dig med at være rolig og sikre dit hjem.

1. Gør rent

Før du rejser, skal du sørge for at gøre rent: hvis ikke generelt, så i det mindste fugtigt. Tør møbler og gulv af, støvsug. Hvis der er tæpper i lejligheden, er det bedst at rulle dem sammen, så de ikke er støvede, når du kommer tilbage. Dæk polstrede møbler til med en klud eller film, før du tager af sted i længere tid, så de holder sig rene. Ventilér rummet, lad ikke beskidte tallerkener, ovn og mikroovn stå fremme.

2. Tilstødende planter

Hvis du har indendørs planter, skal du passe på, hvem du giver dem til, mens du er væk. Giv nøglerne og pasningsvejledningen til en person, du har tillid til. Hvis det ikke er muligt, kan du tage blomsterne med til et særligt hotel, hvor de vil blive passet af en blomsterhandler. Eller tænk på et vandingssystem, så planterne kan overleve dit fravær - det kan gøres på flere måder.

3. Giv nøgler til dine kære

Når du rejser, så giv dine nærmeste et sæt nøgler for en sikkerheds skyld. Hvis du skal være væk i længere tid, så bed dem om at se til huset fra tid til anden og hente regningerne. Det er også en god idé at få luftet ud, hvis du planlægger at være væk i længere tid.

4. Efterlad kontaktoplysninger på dine naboer

Hvis du kender dine naboer, så efterlad deres nødkontakter. Ikke dine egne, men dem, der skal have nøglerne. Hvis der opstår force majeure (f.eks. sprængte rør), er der gode chancer for, at du ikke behøver at afbryde din rejse. Naboerne vil kontakte dine nærmeste, og konsekvenserne vil blive elimineret i tide.

5. Fjern alt fra køleskabet

Hvis du planlægger at tage stikket ud af dit køleskab, skal du tømme det helt. Fjern alle madvarer. Giv nogle til naboer eller venner, smid resten væk. Hvis du ikke vil trække stikket ud, skal du blot fjerne alt, hvad der ikke kan overleve, indtil du kommer tilbage.

6. Tag affaldet ud

Når du har vasket grundigt op, kan du tjekke, om der er rester, som er blevet væk. Saml alt affald op, især madaffald, og tag det med ud i skraldespanden. Skyl skraldespanden godt bagefter, og tør den, så den ikke kommer til at lugte dårligt og tiltrække insekter.

7. Luk vinduer og altaner

Før du forlader din lejlighed, skal du kontrollere, at du har lukket alle vinduer og altaner ordentligt. Også selv om du ikke bor i stueetagen eller har tremmer. Støv vil flyve ind i værelserne, mens du er væk. Insekter og fugle kan også komme ind. Det er endnu værre, hvis et vindue på klem flyver ind i stalden fra ulovligt boende lejere, og det bliver en brandårsag.

8. Sluk for elektriske apparater

Lige inden du går, skal du tjekke, at alle apparater er taget ud af stikkontakten. Selv om overspænding og brand er usandsynligt, er det bedre at sikre dit hjem. Sluk ikke bare for apparater og gadgets, men træk også stikket ud. Du kan slukke for strømmen i hele lejligheden via eltavlen: På den måde minimerer du risikoen for brand og sparer energi. Husk kun i dette tilfælde at tømme køleskabet, hvis der ikke er en separat kontakt til at holde det slukket.

9. Luk for vand og gas

For at minimere risikoen for oversvømmelse eller gaslækage skal du slukke for ventilerne i køkkenet og badeværelset. Selv om rør kan sprænge andre steder, er dette en sikkerhedsforanstaltning. Det vil hjælpe dig med at minimere risikoen og vende tilbage til en hel lejlighed.

Forrige indlæg: Sådan rengør du et blandingsbatteri indvendigt og udvendigt: 5 måder og midler

Næste indlæg: Jeg lagde en rulle toiletpapir i køleskabet, og jeg forventede ikke dette resultat

Relaterede indlæg