Jeg tager sej og kartofler: Jeg laver "koteletter", som vi spiser hurtigere, end de køler ned. Deling af opskriften

Jeg tager sej og kartofler: Jeg laver "koteletter", som vi spiser hurtigere, end de køler ned. Deling af opskriften

Det er ikke så tit, der kommer opskrifter med fisk på min kanal, men min familie elsker det meget højt. For nylig kom jeg i tanke om sej i kartoffeldej, og jeg vil gerne dele den med jer. Det er næsten som draniki, bare med fyld. Sprøde kartofler og mør fisk indeni - ja, det er bare lækkert! Hvis du aldrig har prøvet det, så er det nu. Kartoflerne graves op, og fisken er ikke den dyreste. Der er ikke brug for en ovn, alt tilberedes på én pande. Ovenstående mængde ingredienser giver et helt bjerg af "koteletter".

Lav mad sammen med mig:

Sejfilet kan købes færdiglavet, eller du kan skære fisken ud selv - alt efter hvad du foretrækker. Skær fileten i små portioner, og kom den i en skål. Smag til med salt og peber, rør forsigtigt rundt og prøv at gnide hvert stykke. Lad det salte lidt.

Skræl kartoflerne, og riv dem på et groft rivejern. Sænk dem derefter ned i koldt vand, og skyl dem, indtil vandet bliver gennemsigtigt. Pres derefter kartoflerne godt, salt, peber og bland godt.

Slå et æg ud i en skål, salt lidt, og ryst det. Hæld 3-4 skefulde mel i en anden skål. Dette bliver den første dej til fisken, så den bliver lidt strammere og binder sig til kartoflerne.

Varm vegetabilsk olie godt op i en stegepande, og sæt ilden på lavt blus.

Mens olien varmes op, begynder du at forme "koteletter". Læg nogle kartofler på din håndflade, dyp fisken først i æg, dyp den derefter i mel og læg den på håndfladen. Tag derefter nogle flere kartofler, og dæk fisken ovenpå. Tryk lidt på koteletten, så den bliver pæn og tæt. Læg den på en stegepande.

Steg koteletterne ved svag varme på begge sider i ca. 6-7 minutter på hver side, så fisken og kartoflerne får tid til at blive stegt.

Sådan ser de ud indeni. Mør, saftig sej i sprøde kartofler. Og der er ikke brug for garniture! Du kan servere den med en grøntsagssalat eller med creme fraiche. Sørg for at prøve det, det er meget velsmagende!

Produkter:

  • sejfilet - 400 g

  • salt - efter smag

  • æg - 1-2 stykker

  • peber - efter smag

  • kartofler - 6-7 stk.

  • mel - 3-4 spsk.

Forrige indlæg: Hvordan man laver små dumplings: det viser sig, at der er nuancer

Næste indlæg: Hvordan tilbereder man lulia kebab korrekt?

Relaterede indlæg