Kylling i kefir (det smelter bare i munden, meget praktisk og nemt at tilberede)

Kylling i kefir (det smelter bare i munden, meget praktisk og nemt at tilberede)

Dette er en af mine yndlingsmåder at tilberede kylling i ovnen på. Minimale produkter, og resultatet er simpelthen vidunderligt. Kyllingen bliver utrolig mør og smelter bare i munden. Den er smuk og meget velsmagende. Og så forbliver formen og ovnen ren. Dette er en meget praktisk måde. Man skal bruge kyllingedele, løg og kefir. Kefir er en fremragende marinade til kød. Syren i den blødgør kødets fibre perfekt og gør det meget mørt. Jeg tilbereder kylling i et ærme til bagning. Kefir blødgør fibrene, sleevet beskytter det mod udtørring, så kyllingen bliver utrolig mør.

Portioner 4

Forberedelsestid 1 time 10 minutter Tilberedningstid 50 minutter

Ingredienser

 • 4 kyllingelår
 • 1/2 løg (stort)
 • 200 ml kefir
 • 1 tsk. sød paprika
 • Kværnet peber efter smag
 • salt efter smag

Vejledning

 1. Til madlavning kan du tage alle kyllingedele (jeg har lår). Skyl lårene, salt og peber på alle sider.

 2. Skær løgene i halve ringe, og læg nogle af dem i bunden af en dyb skål.

 3. Læg lårene (3 stk.) ovenpå, og hæld halvdelen af kefiren (evt. fedtindhold) over.

 4. Tilsæt resten af løgene, lårene og kefiren. Vend forsigtigt kyllingen om, den skal være helt dækket af kefir og løg. Læg lårene med skindsiden nedad. Dæk med et låg eller film, og sæt det i køleskabet i mindst 1 time (du kan lade det stå natten over).

 5. Efter 1 time pilles lårene af løgene, lægges på en tallerken med skindsiden opad, drysses med sød paprika og fordeles.

 6. Skær en del af bagepapiret af rullen, og hæft den ene ende sammen. Anret løgene, og hæld den væske, der var tilbage i skålen, fra.

 7. Læg kyllingen ovenpå.

 8. Fastgør den anden ende af bindet, læg kylling og løg i en form eller på en bageplade, og lav en slids med en kniv i folien. Send lårene i en forvarmet ovn på 180 grader, og bag dem i 45-50 minutter.

 9. Så snart lårene er dækket af en smuk brun skorpe, tager vi formen ud og skærer forsigtigt toppen af ærmet af. Der vil dannes en masse lækker sauce med løg i bunden, hæld den over garnituren ved servering.

 10. Læg lårene på tallerkener med garniture, og servér straks. Enhver garniture efter smag er velegnet til sådan en kylling. På grund af kefir og lukket bagning bliver kyllingen utrolig mør, den smelter bare i munden. Paprika giver en flot farve. Dette er en meget velduftende og velsmagende ret. Formen og ovnen forbliver rene.

Forrige indlæg: Kongelig opskrift på syltede tomater til vinter - testet i årevis, før nytår spiser vi. Vores families foretrukne måde

Næste indlæg: Rødbeder er nu kogt i en pose. Og hvorfor har jeg ikke kendt til denne metode før (25 minutter og færdig!)?

Relaterede indlæg