For at lave en velsmagende suppe skal du kende tre tricks. Efter råd fra min Kuban-svigerinde

For at lave en velsmagende suppe skal du kende tre tricks. Efter råd fra min Kuban-svigerinde

Jeg fik disse tre tips, da jeg igen var på besøg hos min svigerinde fra Kuban. Jeg har allerede skrevet, at hun laver meget velsmagende mad, og at hendes retter simpelthen er mesterværker. Og jeg holder aldrig op med at lære af hende og få nye tips.

Jeg har allerede beskrevet flere kubanske retter, som jeg har lært at lave af hende.

Nu vil jeg fortælle dig om suppe. Hvad er trods alt det vigtigste? At bouillonen var gennemsigtig og smuk. Men det lykkes ikke altid for mig. Jeg synes, jeg laver alting korrekt. Men noget gik galt.

Jeg kan især godt lide at lave suppe med hjemmelavede nudler og med hirse eller ris. Men da vi begyndte at lave suppe med nudler hos min svigerinde, viste det sig, at for at få en velsmagende og klar bouillon, skal nudlerne ikke kommes i suppen med det samme.

De skal forkoges i 2-3 minutter og først derefter kommes i bouillonen. Det samme bør man gøre med kornprodukter, hvis man ikke kun vil have en velsmagende, men også en varieret suppe. Det gælder især for perlesuppe. Du har sikkert bemærket, at suppe med perlemor nogle gange bliver blå.

Efter disse tips begyndte jeg også at tilberede suppen anderledes. Jeg laver en almindelig kartoffelsuppe med kylling. Normalt bekymrer jeg mig ikke for meget og koger i to eller tre dage. Men suppe er ikke borsjtj, og den bliver hurtigt kedelig. Så jeg koger ris den første dag og lægger dem i tallerkenerne, og den anden dag koger jeg nudler og lægger dem i suppen direkte i tallerkenen.

Ved hjælp af enkle opskrifter får jeg en anderledes sammensætning af suppen.

Og det andet trick fra min matchmaker - for at få bouillonen til at få en smuk gylden farve, og det gælder især for kødbouilloner, er det nødvendigt at skære gulerødder og løg i halve. Og så stege dem på en pande uden olie på den ene side og lægge dem ned i bouillonen.

Men i kyllingebouillon skal du lægge to eller tre stegte knogler, og så bliver det endnu mere velsmagende. Sådanne nyttige tips vil hjælpe dig med at forbedre kvaliteten af retter i tide og utide.

Jeg lærte en opskrift på kosaksuppe på Folklorefestivalen. Artiklen er her.

Og endnu et trick, men allerede det fjerde. Jeg kom i tanke om det, da jeg skrev artiklen. Nogle gange er vi nødt til at lave mad af frossent kød, og så kan bouillonen blive uklar.

For at forhindre det kan man tilsætte to skaller af hønseæg til bouillonen, som er forvaskede, men glem ikke at tage dem op igen.

Forrige indlæg: Hvorfor bliver koreanske gulerødder usmagelige og seje? 3 almindelige fejl og regler for tilberedning af koreanske gulerødder "som på en restaurant"

Næste indlæg: De tre vigtigste regler for den lækreste og saftigste kebab. Ikke alle kaukasiske kebabproducenter kender til dem

Relaterede indlæg