Hvordan laver man laksesuppe? Opskrift på madlavning

Hvordan laver man laksesuppe? Opskrift på madlavning

Fisk er lækker og nyttig på mange måder, og laks er en af de bedste varianter. Selv wuhu tilberedes ofte af alle. Og det lækreste øre kommer selvfølgelig fra rød fisk.

Men denne fisk er ikke billig, så når du skal spare penge på mad, er det bedre ikke at tage en filet eller en hel fisk, men et af "suppesættene" - hoved, hale eller ryg. Hoveder og haler sælges som regel efter opskæring af kølet fisk, mens rygsøjler importeres frosne.

For at lave 5-6 portioner suppe skal du bruge et par laksehoveder. Du kan også tage 3-4 haler eller fluer i stedet for 300 gram laksefileter.

Hvis du vil have ukha "med røg", kan du stadig tilsætte op til 100 gram varmrøget fisk. Den nemmeste og hurtigste løsning er selvfølgelig at bruge filet, med den og arbejdet bliver mindre, og fiskestykkerne bliver større, så retten ser mere spektakulær ud end suppen med små fiskestykker.

I dette tilfælde er der ingen særlig forskel på kølet og frossen fisk, bortset fra at sidstnævnte stadig skal tø op. Ud over fisk skal du bruge

  • 3 liter vand;
  • 400 gram kartofler;
  • løg - 2 mellemstore løg;
  • dild og persille, grønne løg;
  • krydderier: laurbærblad, sennepsfrø, tørret hvidløg, persillerod, hvid peber (du kan også bruge en færdig krydderiblanding);
  • salt.

Fremgangsmåde til tilberedning

Først skal du pille et løg, skære det flere gange langs toppen, snittene skal være mindre end halvdelen, i form af et snefnug. Rens om nødvendigt fisken (og i butikken renses den ofte ikke for mere vægt). Kog den sammen med skivede løg, det er bedre, hvis du koger den i usaltet vand - bouillonen bliver mere kogt, fordi alle produkter koger stærkere, hvis vandet ikke er saltet.

Kog fisken i kort tid, ca. 5 minutter fra kogepunktet, og glem ikke at opsamle det skum, der dannes. Og mens den koger, kan du skrælle og skære store tern af kartofler, og det resterende løg pilles og hakkes fint.

Derefter skal fisken tages op og sættes til afkøling. Filtrer fiskebouillonen, og dræn den for uklarheder og små knogler, der har samlet sig i bunden af beholderen. Kog derefter kartoflerne i bouillonen. Mens det koger, skal du fjerne benene fra fiskestykkerne, du skal arbejde meget omhyggeligt og forsøge ikke at miste en eneste knogle.

Når kartoflerne er næsten færdigkogte, tilsætter du fiskestykkerne og de resterende løg og koger videre. I mellemtiden hakkes krydderurterne fint.

Når kartoflerne er kogt færdige, skal du tage suppen af ilden og under omrøring tilsætte salt og krydderier efter smag. Hele løget skal fjernes. Du kan klemme den lidt mellem toSå skal du tilsætte finthakket persille, du kan også tilsætte dild og grønne løg. Du kan bruge frosne grøntsager, de ser ud og smager næsten på samme måde som friske.

Hvis suppen ikke serveres med det samme, kan grøntsagerne blive overkogte og se uappetitlige ud. I så fald er det bedst at tilsætte krydderurter lige inden servering. Det er bedst at koge suppen med laks i den mængde, du skal bruge til en dag, for når den opvarmes, mister den lidt smag og ser ikke længere så appetitlig ud, selv om smagen stadig er fremragende.

Forrige indlæg: Om sommeren laver vi altid vores egen kvass: kulsyreholdig, velsmagende og forfriskende (den smager som fustagekvass, opskriften er meget enkel, velegnet til okroshka)

Næste indlæg: Sådan steger du hurtigt og lækkert lodde med en lækker sprød skorpe | Lifehacks og trin-for-trin-opskrift

Relaterede indlæg