Jeg bager brødkager i en stegepande - der er ikke brug for brød: som fnug. Lækkert brød uden ovn - du kan bage det hver dag

Jeg bager brødkager i en stegepande - der er ikke brug for brød: som fnug. Lækkert brød uden ovn - du kan bage det hver dag

Som brød, som fnug - perfekt dej: let, lidt smuldrende mør - og rødmosset, appetitlig, med en delikat tynd skorpe, der smelter i munden. Fantastiske fladbrød og et godt alternativ til brød. Og endda mere velsmagende end brød - synes jeg.

Gode i stedet for brød og varme retter, kødretter, selv til sandwiches. Og du kan pakke alt ind i dem - ligesom pitabrød. Selv om de er høje og bløde, kan det lade sig gøre.

Der er mange variationer - i vores land plejede vi at kalde lignende fladbrød for "perepichka". Navnene varierer fra land til land, fra bazlama, pita (selvom det er lidt anderledes) til indisk fladbrød.

For at undgå at fare vild i navne og gætte på, hvad man skal kalde denne skønhed - lad det bare være et fladbrød. Eller en perepichka. Eller et lækkert pandebrød.

Jeg deler en enkel opskrift - dette brød er værd at lave.

Fladbrød med stegepande: opskrift + ingredienser

1) Forbered gærfri dej. Bland stuetempereret mælk og lidt varmt vand. Tilsæt tørgær, salt og en knivspids sukker (ingrediensliste nedenfor).

2) Tilsæt melet i små portioner. Ælt dejen - først med et piskeris, derefter med hænderne.

3) Når dejen bliver tykkere, tilsættes et par skefulde vegetabilsk olie, og der æltes færdig.

Dejens endelige konsistens er let, strækbar og elastisk. Lidt klistret til hænderne, ikke meget overhovedet - ikke tæt.

Smør den med vegetabilsk olie - hele dejen.

Sæt den til hævning et lunt sted under en film eller et håndklæde. I 30-40+ minutter. Dejen skal stige i volumen næsten to gange eller lidt mere (afhænger af mel, gær).

4) Klap let på den hævede dej med håndfladen - tryk den ned for at lukke luften ud.

Form 6 kugler. Og lad den hæve i yderligere 15 minutter.

5) Rul hver kugle ud til et tyndt fladbrød. Tykkelse - en halv centimeter. Du kan smøre dine hænder og kagerulle med olie eller drysse dem med mel.

6) Varm en pande op med lidt olie. Læg fladbrødet på, og steg det på begge sider, indtil det er gennemstegt og pænt brunet.

Der vil dannes små bobler på overfladen af fladbrødet, som sveder og bliver til en flot rødme. Nogle gange (eller ofte) stegt uden olie. På - netop disse tortillas steges i en lille smule olie. Eller du kan gøre det på en non-stick pande.

Efter bagning smøres de straks med et stykke smør eller vegetabilsk olie. Du kan drysse med krydderier, krydderurter. Alt :)

Ingredienser:

  • Mel 450-500 g;
  • Mælk 150-150 ml;
  • Vand 150-160 ml;
  • Salt 1 tsk. ufuldstændig (efter smag);
  • Sukker en knivspids;
  • Tørgær 10-12 g;
  • Krydderier, krydderier, urter efter smag;
  • Smør til at smøre de færdige fladbrød med.
  • Det er så velsmagende fladbrød - du burde lave dem.
  • Abonner på kanalen, kom igen - gæster er altid velkomne i Valentinas have :)

Forrige indlæg: Vi fortæller dig, hvordan du steger kartofler med svampe på en pande: hvordan du ændrer eller forbedrer ingredienserne i denne ret, og hvad du kan tilføje

Næste indlæg: Sådan koger du vermicelli lækkert og korrekt: 3 ikke-indlysende tricks, som mange husmødre ikke tænker på. Og en win-win-tilberedningsmetode

Relaterede indlæg