Jeg tager sej og smører den bare med sennep. Sådan bager jeg lækker fisk i ovnen uden folie og forskellige marinader

Jeg tager sej og smører den bare med sennep. Sådan bager jeg lækker fisk i ovnen uden folie og forskellige marinader

Jeg lærte denne metode for et par år siden, og siden da har jeg ofte bagt fisk på denne måde. Selv de mest simple fisk som kulmule og sej er lækre. Det vigtigste er, at der ikke er brug for marinader og saucer. Bare sennep. Jeg smører fisken og sender den i ovnen. Jeg pakker den ikke ind i folie. Jeg bager den bare sådan her, i det fri.

Alle ingredienserne og deres mængder står sidst i artiklen.

Sådan laver jeg mad:

I denne opskrift bruger jeg almindelig sej. Jeg renser den og skærer finner og haler af. Jeg lægger den i en bageform. Der er ikke brug for olie. Salt og peber er heller ikke nødvendigt. Nu skal jeg vise dig hvorfor.

Jeg tager sennep og smører bare fisken ovenpå, vender den om og smører den på den anden side. Men senneppen skal ikke være for stærk og ikke den billigste. Jeg har altid Dijon-sennep til sådan en lejlighed. Det er den bedste til denne slags bagning. Og da der er nok salt og peber i senneppen, behøver fisken slet ikke at blive saltet eller pebret.

Det eneste, jeg bruger for at give smag, er at drysse fisken med tørrede krydderurter. Det bliver godt med dem. Og ingen yderligere marinade og saucer.

Jeg sender den straks ind i den forvarmede ovn og bager den bare sådan, åben, uden folie. Tid ca. 25 minutter, temperatur 180 C.

Sådan bliver min sej. Lækker, saftig, smagfuld, uden nogen ekstra indsats. Jeg sprøjter den straks efter ovnen med vegetabilsk olie og hælder citronsaft over for at få en fyldigere smag. Jeg råder dig til at prøve det.

Ingredienser:

  • Mynte - 700 g (uden hoveder og haler) 2 stk.
  • Dijon-sennep - 80-100 gr.
  • Aromatiske krydderurter - 1/2 tsk.
  • Vegetabilsk olie og citronsaft - efter smag

Forrige indlæg: Nu laver jeg hakkekød, der er så lækkert, det er lækkert. Efter at jeg tog opskriften med fra Tyrkiet, laver jeg kun mad på tyrkisk, og retten er meget efterspurgt

Næste indlæg: Min yndlingsmåde at tilberede makrel på. På bare 10 minutter uden stegning eller bagning

Relaterede indlæg