Sådan påvirker mad søvnkvaliteten / Der er sat navn på de fødevarer, der hjælper dig med at falde let i søvn og få en god nats søvn

Sådan påvirker mad søvnkvaliteten / Der er sat navn på de fødevarer, der hjælper dig med at falde let i søvn og få en god nats søvn

Fox News Digital har udgivet en artikel om, i hvor høj grad mad, der indtages i løbet af dagen, kan påvirke søvnkvaliteten.

Ifølge eksperter er det ikke kun lys, temperatur og støjniveau, der påvirker, hvor hurtigt man falder i søvn, og hvor dyb søvnen er. De nævner også valg af mad som en vigtig faktor.

Søvnlægen Chelsea Rorscheib siger:

Hvis du har svært ved at falde i søvn efter et aftensmåltid, vågner ofte, lider af halsbrand eller ubehag i maven, har mareridt og vågner op og føler dig træt om morgenen, er det værd at genoverveje. Ved at sammenholde natlige lidelser og søvnmangel med den daglige menu er det muligt at forbinde dem med din kost.

Hvad man ikke bør spise før sengetid

At spise tung eller krydret mad ved sengetid kan forårsage ubehag i maven, halsbrand og sure opstød. Ifølge en somnolog bør du også undgå alle drikkevarer med koffein, selv i små mængder, før sengetid.

Ultraforarbejdede fødevarer og fødevarer med højt sukkerindhold bør undgås, før man går i seng, da de giver en stigning i glukoseniveauet, som vil falde kraftigt under søvnen. Hjernen vil signalere til kroppen, at den skal vågne og have et nyt måltid for at normalisere sukkerniveauet.

Desuden kan syntetiske tilsætningsstoffer og usunde fedtstoffer i ultraforarbejdede fødevarer have en negativ indvirkning på kroppens generelle sundhed, hvilket også kan føre til søvnforstyrrelser.

Hvilke fødevarer hjælper dig med at få en god nats søvn

Ifølge Dr. Rorscheib kan protein-, fiber- og komplekse kulhydratrige fødevarer hjælpe dig med at sove bedre. Denne kombination af fødevarer hjælper dig med at holde dig mæt hele natten uden at vågne sulten og reducerer risikoen for fordøjelsesbesvær og halsbrand.

Mejeriprodukter, især varm mælk, er gode til at falde hurtigt i søvn og få en god nats søvn. Alt sammen takket være tryptofan, en aminosyre, som er involveret i produktionen af melatonin. Det anbefales at tilføje græsk yoghurt til kosten: Kalcium i den fremmer optagelsen af tryptofan til den efterfølgende produktion af melatonin, og protein opretholder et stabilt blodsukkerniveau.

For dem med laktoseintolerance anbefaler lægerne at erstatte almindelig mælk med et alternativ, f.eks. mandelmælk.

På listen over anbefalede produkter står også: mandler, kirsebær, havregryn, kalkunkød og kiwi.

Læger har bemærket, at uanset kostens sammensætning spiller portionsstørrelsen en afgørende rolle for søvnkvaliteten - misbrug af selv de sundeste fødevarer kan forårsage ubehag og søvnløshed.

Få mere viden om, hvordan du skaber en sund kost:

  • Afbalancerede familiemenuer til arbejdsugen: enkelt, billigt, hurtigt
  • Hvad du skal spise for at holde din lever sund: og hvilke fødevarer du skal undgå
  • Sund kost: hvad man skal spise for at holde sig sund og rask

Forrige indlæg: Kalve-shurpa

Næste indlæg: Mexico-salat

Relaterede indlæg