Hvad er nytten af kamilleafkog / Tilberedning af en sund drik til sundhed og skønhed

Hvad er nytten af kamilleafkog / Tilberedning af en sund drik til sundhed og skønhed

En velduftende drik med en karakteristisk blomster- og græssmag kan drikkes både for fornøjelsens skyld og for at forbedre helbredet. Vi fortæller dig, hvor nyttigt kamilleafkog er, og hvordan du tilbereder og bruger det korrekt.

Kamillens medicinske egenskaber har været kendt i århundreder. Afkog af den drikkes til forskellige lidelser - fra hovedpine til mavebesvær, bruges til hud- og hårpleje. Hvis der ikke er kontraindikationer, gives kamillete endda til spædbørn: det lindrer kolik og overdreven gas.

Ved akutte luftvejsinfektioner og forkølelse

Kamille har en antibakteriel og antiinflammatorisk virkning, drikkevarer baseret på denuu forbedrer den generelle tilstand ved akutte luftvejsinfektioner og influenza, bidrager til fortætning af sputum ved luftvejssygdomme og styrker immunforsvaret. Afkoget kan ikke kun drikkes, men også bruges til indånding og gurgling i halsen: det lindrer smerter, hævelse og betændelse.

For skønhed i hud, hår og tandsundhed

Kamille er skønhedens og sundhedens blomst. Dens antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber bruges aktivt til hudpleje mod betændelse og akne. For eksempel som lotion til ansigtet, tilsætningsstoffer til bade. Afkoget kan fryses i isforme og derefter tørres over huden om morgenen: proceduren indsnævrer porerne, heler betændelse, reducerer hævelse, giver ansigtet en sund farve og reducerer hyperpigmentering. Kosmetologer anbefaler dog ikke denne metode til personer med udtalt couperose.

Kamilleafkog bruges til hårpleje som skylning efter vask: Det hjælper med at bekæmpe skæl, gør håret tykkere og mere skinnende og giver blondiner en smuk gylden nuance.

Kamilleafkog har vist sig at forbedre tandsundheden, beskytte emaljen, reducere risikoen for huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Du kan bruge et afkølet fytoafkog eller et ekstrakt fortyndet i vand som skyllemiddel.

For nervesystemet

Kamillete anbefales at drikke om aftenen: Den indeholder ikke koffein og har en gavnlig effekt på nervesystemet, hjælper med at falde til ro efter en hård dag og sove hurtigere. Afkoget er ordineret til angst og neuroser.

For fordøjelsen

Kamillete uden tilsætningsstoffer hjælper på fordøjelsesproblemer og gastrointestinale lidelser som f.eks. diarré. Desuden reducerer kamille aktiviteten af bakterien Helicobacter pylori, som anses for at være en af hovedårsagerne til mavesår.

Kamilleafkog ordineres til tarmkramper, øget gas, kronisk enteritis og colitis. Men lad være med at selvmedicinere - sørg for at konsultere en læge.

Ved diabetes

Regelmæssig brug af kamillete sænker blodsukkeret hos personer med diabetes. Vi taler selvfølgelig om te uden sødemidler. Kamille reducerer også det dårlige kolesterol.

Er det muligt at drikke kamilleafkog for alle?

På trods af alle de nyttige og værdifulde kvaliteter er kamilleafkog ikke beregnet til alle - planten kan forårsage allergi. Derfor bør folk, der er tilbøjelige til sådanne reaktioner, bruge drikken med forsigtighed.

Derudover indeholder kamille et stof kaldet kumarin, som fremmer blodfortynding. På grund af dette anbefales afkog af blomsten ikke til blødning, herunder kraftig menstruation.

Sådan tilberedes et afkog af kamille

Til tilberedning er det mest praktisk at bruge apotekets samlinger af tørrede blomster - der normalt sælges i filterpakker. De brygges i en termokande eller kommes i kogende vand i et par minutter, hvorefter de afkøles.

Du kan kombinere med andre helbredende urter, frugter, bær, krydderier og krydderier. For eksempel hindbær, mynte, perikon, ingefær, kanel, citrusfrugter, stykker af friske eller tørrede æbler. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte honning eller sukker til afkoget af kamille. Drikken er bedre hver gang at drikke frisklavet, let afkølet, den må ikke opvarmes.

Til børn sælges der særlige kamilleteer, som opløses i vand eller brygges.

Sådan bruges kamille i madlavning

Tørrede kamilleblomster kan bruges til at dekorere retter som f.eks. søde muffins. Kamilleafkog kan bruges til at lave en smagfuld sirup til at opbløde muffins og tilsætte til alkoholiske og ikke-alkoholiske cocktails.

Hvad kan jeg gøre?

Tilsæt tørret kamille til citrus-, abrikos- eller bærsyltetøj for at få en subtil aroma og usædvanlig smag.

Lær mere om fordelene ved velkendte planter:

  • 5 sundhedsfordele ved persille, du skal kende til: og mulige skader på kroppen
  • Mynte-te: fordele og ulemper ved den duftende urt
  • 5 urter og blomster, du skal tilføje til din kost: Hvad er fordelene ved planter?

Forrige indlæg: Toskansk salat

Næste indlæg: Hvilke løg er værd at inkludere i din menu, og hvad skal man lave med dem?

Relaterede indlæg