Etikette for østersspisning

Etikette for østersspisning

Det er ingen hemmelighed, at østers betragtes som en lækker delikatesse, men det er ikke alle, der tør bestille denne ret af den simple grund, at de ikke ved: Hvordan spiser man dem korrekt? Skynd dig ikke at blive ked af denne bagatel, vi er altid glade for ikke kun at fodre vores kunder med lækre havdelikatesser, men også for at give den nødvendige opdaterede information samt besvare eventuelle spørgsmål, der måtte opstå. Yderligere vil vi dele reglerne for at spise østers med dig, den korrekte borddækning, hvor man kan købe muslinger, hvad man skal drikke dem med og andre vigtige oplysninger.

Hvor kan man bestille friske østers?

Det er bedre ikke at eksperimentere med at bestille mad fra uprøvede sælgere, men at bestille fra et pålideligt sted. På denne måde kan du være helt sikker på dit helbred og dine kære. Dine venner eller familiemedlemmer har sikkert fortalt dig, at hvis de vil spise frisk fisk og skaldyr og delikatesser, ringer de til det velkendte telefonnummer på Oyster Market online shop. Vi værdsætter vores omdømme, og derfor modtager vores kunder kun frisk fisk og skaldyr af høj kvalitet. Ved hjælp af eksterne tegn kan du bestemme friskheden af de bestilte østers, når du har åbnet skallerne. Produktets friskhed bekræftes af følgende faktorer:- når du åbner skallerne, vil du høre et stille klik;- skallen skal lugte af hav og være fugtig;- hvis du rører ved bløddyrets hår, vil kroppen ryste lidt;- kødet skal have en gennemsigtig farve.

Hvis du beder om det, får du oplysninger om østersens oprindelse, fangsttidspunkt og opbevaringsbetingelser. Bløddyr leveres i levende form. Som regel bestilles østers i en mængde på 12 stykker, men dette er ikke nogen ufravigelig regel for kunden. Nogle gange betragtes denne mængde protein fra en given ordre som tortur for to personers fordøjelsessystem. Hvis vi følger etikettereglerne, bør antallet af østers pr. person være et multiplum af 6.

Nyttige tips

Leverede østers skal placeres på et fladt fad i en tidligere forberedt stor mængde hakket is. Denne manipulation vil forlænge delikatessens friskhed i tredive minutter, så du bør spise bløddyrene i løbet af denne tid.Hovedingrediensen til havets delikatesse er en citron, som skal skæres i skiver og placeres på en underkop. Citrusfrugten gør det sikkert at spise muslingen, og den giver også en original smag. Traditionelt serveres delikatessen med vinessens, sur tabasco eller eddike. Alt efter individuelle præferencer kan der serveres skiveskåret sort brød til. Trin-for-trin proces for måltidet:

  1. Bordet dækkes med en bestemt type gaffel, som har korte og brede tænder.
  2. Saften fra citronen dryppes på østersens kød. Hvis der opstår lette bevægelser, er produktet frisk og klar til at blive spist.
  3. Man tager en gaffel i højre hånd og en østersskal i venstre hånd.
  4. Skallen bringes tæt på ansigtet, gaflen bruges til forsigtigt at trække østersens krop ud og sendes hurtigt til munden. Nogle kunder foretrækker at spise østers ved at suge dem stille og roligt fra den smalle side af skallen. I så fald er det ikke nødvendigt med en gaffel.
  5. Efter at have nydt og værdsat den uforglemmelige smag af bløddyret. Det gør du ved at holde frugtkødet i munden i nogle sekunder og derefter sluge østersens krop uden at tygge. Drik den resterende saft i skallen.

Hvilke drinks passer østers til?

Traditionelt drikkes østers med afkølet tør hvidvin eller champagne. Drikkevarer med et højt alkoholindhold anbefales ikke, fordi havets delikatesse betragtes som en appetitvækker, før hovedretten serveres.

Men kaloriemæssigt kan østers sagtens blive en hovedret. Muslinger kan også kombineres med letøl med tilsætning af lime. Vi inviterer dig til at bestille de friskeste og mest velsmagende østers. Vi har et fleksibelt system med rabatter til faste kunder. Vi vil med glæde byde nye kunder velkommen!

Forrige indlæg: Nyttige egenskaber ved østers

Næste indlæg: Hvordan koger man levende krebs? Hemmelighederne bag tilberedning af lækre kogte krebs!

Relaterede indlæg