Tricks til at tilberede fisk og skaldyr på grillen

Tricks til at tilberede fisk og skaldyr på grillen

I dag behøver en picnic ikke at være begrænset til en banal kebab med kød. Du kan købe fisk og skaldyr, som bliver lækre, hvis du tilbereder dem på grillen. Sådan en godbid vil overraske enhver person positivt. Men det er vigtigt at følge nogle tips, der giver dig mulighed for at få en velduftende, velsmagende og meget appetitlig ret.

Funktioner ved tilberedning af fisk og skaldyr på grillen

Det er nødvendigt at sætte sig ind i nuancerne ved tilberedning af forskellige fisk og skaldyr. Blandt de vigtigste tips fra erfarne kokke:

  • Rejer. Køb ikke små skaldyr, da de bliver for tørre og brænder på. Foretræk store kongerejer. Før du griller dem, skal du optø produktet, skylle det og lade det dryppe af i et dørslag. Fjern skallen og hovedet. Du kan tilberede rejer på en grill (hvis dens stænger er hyppige) eller på spyd af metal. Det er nok at stege fisk og skaldyr i tre minutter. Hvis du pludselig stadig har købt små rejer, skal du koge dem i skallen, efter at du tidligere har fjernet tarmen.
  • Blæksprutte. Oftest tilbydes frosne fisk og skaldyr til salg, hvis du bor langt fra havkysten. Du kan købe blæksprutter i form af rensede hvide kroppe. Før stegning skal du skære skaldyrene i strå og sætte dem på metalspyd. Blæksprutter steges i gennemsnit i fire minutter. For at gøre kødet rigtig mørt og meget blødt skal du lægge produktet i blød i en marinade på forhånd (olivenolie og citronsaft).
  • Blæksprutte. Dette er en lækker, men ret lunefuld fisk og skaldyr. Blæksprutter har en ret hård struktur. For at få en mør og blød ret, skal du overhælde skaldyret og koge det i en time i vand med salt. Skær derefter blæksprutten i stykker, og lad den ligge i marinaden i tredive minutter. Det forberedte produkt grilles på grillen i tre minutter. Men hvis du skærer ingrediensen for groft, skal du tilberede den længere.
  • Kammuslinger. Når det gælder denne fisk og skaldyr, skal du sørge for at bruge citronsaft. Det vil gøre kødet blødt og give det en original smag. Tø kammuslingerne op i forvejen, vask dem og læg dem i et dørslag. Inden stegning stænkes produkterne med citronsaft, og de sættes på metalspyd. Kammuslinger tilberedes i gennemsnit i tre minutter.

Nu ved du, hvordan du tilbereder forskellige fisk og skaldyr på grillen. Server dem på bordet på en picnic og overrask dine kære med dine kulinariske talenter.

Hvilke marinader egner sig til fisk og skaldyr?

Marinader giver grillet fisk og skaldyr en særlig smag. Der findes rigtig mange opskrifter på marinader. Men der er to af de mest almindelige muligheder, som giver dig mulighed for at få en virkelig mør og velsmagende ret:

  • Klassisk marinade. Dette er et godt valg til alle slags fisk og skaldyr. Bland fire spiseskefulde olivenolie, citronsaft (fra en halv frugt) og provencalske krydderurter. Takket være den sidste ingrediens bliver det kulinariske mesterværk utroligt velduftende. Tilsæt en lille smule honning til marinaden, hvis du vil have sødere fisk og skaldyr.
  • Marinade med appelsinjuice. Til tilberedning blandes appelsinsaft (presset fra halvdelen af frugten), revet ingefær (en halv teskefuld), provan-urter. Hvis du vil, kan du tilsætte kværnet sort peber til blandingen. Opbevar ikke fisk og skaldyr i denne marinade for længe, da de senere vil falde fra hinanden under varmebehandlingen og blive for bløde.

Du bør tilføje grillede fisk og skaldyr til din picnic. Lækre retter vil gøre alle i godt humør!

Forrige indlæg: Pink laks rød kaviar Hvad skal jeg vide om dens sundhedsmæssige fordele? Opskrifter med rød kaviar!

Næste indlæg: Fødevarer, som det er bedst ikke at fjerne fra din menu

Relaterede indlæg