Jeg vrider ribbenene og lægger dem hele oven på kålen. Jeg laver mad i et ærme uden gryder og pander (jeg deler opskriften)

Jeg vrider ribbenene og lægger dem hele oven på kålen. Jeg laver mad i et ærme uden gryder og pander (jeg deler opskriften)

Denne måde at tilberede svineribber med kålpynt på gør et simpelt måltid usædvanligt og originalt. Ribbenene bliver røde og saftige, og kålen er meget smagfuld.

Sådan en middag kan tilberedes uden brug af ekstra gryder og pander, uden separat stegning og kogning. Alt gøres på samme tid i et almindeligt bagehylster. Det er meget velsmagende og nemt at lave.

Alle ingredienserne står sidst i artiklen. Hvis det ønskes, kan mængden justeres efter din smag.

Forberedelsesmetode:

Til at begynde med skal ribbenene vaskes godt med koldt vand og renses for den yderste film. Det gøres nemt og uden den store indsats.

Derefter skal du bare dreje ribbenene i en ring sådan her, uanset hvilken side der er indeni. Det vigtigste er at holde dem fast sammenrullede.

Læg dem i en dyb tallerken eller form af passende størrelse.

Bland salt, peber, krydderier og vegetabilsk olie. Du kan bruge lige de krydderier, du kan lide. I denne opskrift er der brugt paprika, hvidløg, krydderurter og zira. Lad det trække i 5 minutter.

Pensl ribbenene indvendigt og udvendigt med den tilsatte olie og krydderier, og lad dem trække i 20 minutter.

Mens ribbenene trækker i krydderierne, snitter du kålen, salter den og knuser den let med hænderne. Kom kålen i en dyb skål.

Skær løgene i halve ringe, og kom dem i sammen med kålen.

Skær tomaterne i små skiver, og kom dem i kålen.

Riv gulerødder på et groft rivejern, og kom dem også i kålen.

Fyld med vegetabilsk olie, og bland godt.

Sæt bagehylsteret fast på den ene side, læg al kålen i, og fordel den jævnt på overfladen. For nemheds skyld kan du placere selve ærmet i en bageform, men det er ikke nødvendigt.

Læg ribbenene ovenpå, og tryk dem lidt ned i kålen.

Fastgør muffen på den anden side, og lav et par huller i toppen.

Sæt den i en forvarmet ovn, og bag den i 45 minutter ved 190 grader.

Skær derefter toppen af ærmet af, og bag det i yderligere 15 minutter. Øg temperaturen til 220 grader. Ribbenene vil blive brune i løbet af denne tid, og den overskydende væske vil fordampe fra bunden. Det er ikke nødvendigt at få den til at fordampe helt. Lidt velsmagende sovs skader slet ikke.

Sådan skal det se ud, når det er færdigt.

Så er der kun tilbage at flytte kålen med ribben over på et stort fad.

Dette er sådan en usædvanlig servering af den vigtigste varme ret fra meget enkle produkter. Takket være denne originale tilberedningsmetode bliver ribbenene usædvanligt bløde, gennemvædet af kålsaft og samtidig rødmossede. Og kålen er meget mør og til gengæld perfekt gennemvædet af kødsmag. Det er selvfølgelig meget velsmagende og desuden meget smukt.

Hvis man ønsker det, kan man skære ribbenene ud og servere dem på kålen på denne måde.

Ingredienser:

 • Svineribber - 1200 g
 • Salt - efter smag
 • Peber - 1/2 tsk.
 • Paprika - 1 tsk. med en dråbe.
 • Tørret hvidløg - 1/2 tsk.
 • Tørre krydderurter - 1/2 tsk.
 • Zira eller spidskommen - 1/2 tsk.
 • Vegetabilsk olie 4 spsk.

 • Kål - 900 g
 • Løg - 1 stk.
 • Tomater - 2 stk.
 • Gulerødder - 1 stk.
 • Vegetabilsk olie - 3-4 spsk.
 • Salt - efter smag

Forrige indlæg: Oftere og oftere begyndte jeg at stuve kål på en ny måde: det er altid lækkert, og der er ikke engang en krumme tilbage til i morgen (ikke mange mennesker laver det, og for ingenting)

Næste indlæg: Hvis jeg laver hakkede koteletter, er det kun på denne måde. Jeg fortæller dig, hvordan du laver koteletter velsmagende, saftige og med en cremet smag

Relaterede indlæg