De lærte mig at lave agurke- og gulerodssalat uden pasteurisering: Det er sjældent, man får så sprøde agurker. Lev og lær

De lærte mig at lave agurke- og gulerodssalat uden pasteurisering: Det er sjældent, man får så sprøde agurker. Lev og lær

Jeg troede ikke, at en almindelig salat med agurker, gulerødder og løg kunne være så lækker. Sprøde agurker - jeg tog dem først for tøndeagurker, gulerødder - meget passende, marinerede og saftige, og løg - der er ikke nok løg, syltede løg ville være mere.

Og - det er ikke nødvendigt at pasteurisere: For mig er det et stærkt argument: mindre besvær, hurtigere og mere velsmagende. Jeg deler en simpel opskrift, som jeg lærte for nylig, og der er mange variationer af den. Og - der er meget til fælles i disse opskrifter: det er lækkert :)

1) Skær agurker i ringe, store agurker i halvringe. Hvis du i øvrigt har en masse overmodne store agurker, er de lige så gode i denne salat: De bliver ikke vandige og smagsløse. Mere præcist vil de miste noget af deres saft - men i stedet kommer der en velsmagende marinade.

2) Hak løg i ringe eller halve ringe.

3) Riv gulerødder på et groft rivejern.

4) Bland ingredienserne i en stor beholder.

5) Forbered marinaden (fyldet): Bland salt, sukker, vegetabilsk olie, eddike, fyld vores salat i, og ælt lidt - men ikke for meget.

Lad det stå i 2-3 timer.

Salaten vil safte - en hel del. Og vil sandsynligvis skrumpe lidt i volumen.

6) Overfør til en gryde (helst emaljeret - selvom du kan blande salaten med det samme i den). Lad det simre ved middel varme under omrøring.

Kogetid - 5-7 minutter.

Nogle gange anbefales det at koge i 10 minutter - men agurkerne bliver bløde. Og - det påvirker ikke krukkernes sikkerhed: den varmebehandling 5-7 minutter, den 10 minutter - i princippet det samme :) Men smagen - to store forskelle :)

I øvrigt er det bedre at tilberede i små portioner, som er nok til at koge i 5 minutter.

7) Kom salaten, uden at slukke for ilden under gryden (bare reducere) - i steriliserede krukker, rul steriliserede låg op.

Alt - salaten står uden pasteurisering, svulmer ikke op, uden en kold kælder eller køleskab. Måske er det et spørgsmål om at koge grøntsagerne - eller i mangel af grønt (især dild). Og - i kvalitetssterilisering af krukker og låg før rulning.

Ingredienser:

Output - ca. 2,5+ liter (afhænger af grøntsagernes tæthed og saftighed).

  • Agurker 2 kg;
  • Gulerødder 300-350 g;
  • Løg 250-300 g;
  • Til dressingen:
  • Salt 1,5 spsk med en rille;
  • Sukker 1/2 kop (200 ml);
  • Vegetabilsk olie 200 ml;
  • Eddike 100 ml 6% (det er ikke meget - det er ikke 9%, det er ikke essens).

Disse pickles er så sprøde og velsmagende. Jeg troede ikke, at det var så nemt at lave så lækker en salat - og så uden pasteurisering.

Abonner på kanalen, kom tilbage igen - gæster er altid velkomne i Valentinas have :)

Forrige indlæg: Hver detalje tæller: Sådan tjekker du din rigning

Næste indlæg: Jeg lægger bare maden i en gryde og hælder vandet i: det er lækkert, man kan ikke komme udenom (og man slipper for at vaske et bjerg af tallerkener op). Kedel Kedel

Relaterede indlæg