Koreansk regnbueaubergine til vinter

Koreansk regnbueaubergine til vinter

Koreanske regnbueauberginer til vinteren

En opskrift på en meget velsmagende koreansk grøntsagssalat, som kan tilberedes i små portioner til aftensmad eller laves i krukker til vinteren. Takket være et stort antal farverige grøntsager bliver salaten lys og mættet og har fået navnet Rainbow. Alle grøntsager skæres i strimler. Salaten viser sig at være meget fyldig og har en pikant smag på grund af koreanske krydderier.

Fremgangsmåde.

  1. Skær auberginerne i lange, 1-1,5 cm tykke stænger, uden at tælle skrællen med. Læg skiverne i en dyb skål, drys med salt, rør rundt, og lad dem stå i 60 minutter, så grøntsagerne får saft.

2 Forbered i mellemtiden de andre grøntsager. Riv gulerødderne på et særligt rivejern med koreansk gulerodsfæste. Smid gulerodsstrimlerne på en pande med opvarmet olie, og sauter dem i et par minutter. Gulerødderne skal ikke stege, men bare drikke olie og blive blødere og mere elastiske.

  1. Skræl peberfrugterne i tre farver for kerner og årer. Skær kødet i lange stave.

  2. Efter et stykke tid presses auberginerne helt ud af saften, lægges på den olierede overflade af stegepanden og steges, indtil de er klar, mens der røres af og til. For at få en jævn stegning er det bedst at stege auberginerne i små portioner.

  3. Læg alle de tilberedte grøntsager i en beholder, og tilsæt løg skåret i tynde fjer. Hak hvidløgsfeddene fint med en kniv, og skær peberfrugten i ringe. Tilsæt hvidløg og peber til grøntsagerne.

  4. Hak de friske krydderurter fint.

Forrige indlæg: Hurtig syltet kål, klar på et par timer

Næste indlæg: Mushroom sauce

Relaterede indlæg