Saftig smørstegt kylling med hvidløg i ovnen

Saftig smørstegt kylling med hvidløg i ovnen

Når man har en ivrig kyllingespiser i familien, er man nødt til at lære at lave lækker kylling hurtigt og uden timevis af marinering. Denne opskrift på kyllingelår med smør og hvidløg (og alt det andet) er perfekt. Hurtig, saftig, cremet, hvidløgsagtig - kort sagt, lækker!

Minimale ingredienser betyder ikke kedeligt:

 • Kyllingelår - 1 kg. Eller 1 bakke.
 • Smør - 50 g
 • Hvidløg - 2-3 fed. Afhængig af størrelsen)
 • Salt - 1 tsk.
 • Kværnet sort peber
 • Vegetabilsk olie - en dråbe til at smøre formen med.

Lad os begynde at lave mad:

 1. Tænd ovnen for at varme den op til 200 °C, og lad os lave det såkaldte "fyld", vi har smør og hvidløg. Pil hvidløget, og skær det i skiver/plader. Del smørret med øjet i lige store stykker i forhold til antallet af kyllingelår.

 2. Spray bunden af bageformen med vegetabilsk olie, drys med en knivspids salt og peber. Glem ikke, at kyllingen ikke er marineret, så den er helt usaltet) Tag et ben, og begynd at fylde det. Det gør du ved at løfte skindet, stikke 2-3 stykker hvidløg og et stykke smør ned i det og trække skindet tilbage på benet. Fyldet skal være som i en lomme. Gør det samme med resten af kyllingen, og læg de fyldte ben i en bageform.

 3. Salt, peber og sæt i ovnen.

For at være ærlig venter jeg ikke på, at den bliver varm. Kom den op på 200°C, mens jeg stod og pillede ved kyllingen? Så er det godt!

Er den ikke? Det er helt i orden, den bliver varm undervejs. Kylling er ikke som boller).

 1. Efter 30 minutter tager du kyllingen ud af ovnen og vender alle benene om, så den øverste del også bobler i smeltet smør.

 2. Gentag handlingen efter 15 minutter, og lad den blive i ovnen, indtil den er færdig. Det tog mig 15-20 minutter.

Den færdige kylling med smør og hvidløg ser stegt, gylden og med en duftende sprød skorpe ud. Lækre selv på den næste ud af køleskabet, hvis der selvfølgelig er noget til overs)))

Forrige indlæg: Ny og meget velsmagende opskrift fra courgetter, som formåede at overraske mig: min kone sagde endda, at det er muligt at servere en sådan skål på en ferie, jeg deler den

Næste indlæg: Optankning løser alt. Cholodnik

Relaterede indlæg