Bag kartofler i ovnen, som på festbordet altid eksploderer. Og de bliver forvekslet med "hovedretten"

Bag kartofler i ovnen, som på festbordet altid eksploderer. Og de bliver forvekslet med "hovedretten"

... og de små tricks, der gør den så lækker. Rød, solrig, cremet, mør, med en fin, let sprød skorpe, krydret, velsmagende - den perfekte bagekartoffel til ferien. Og ikke bare til ferien.

Med løg, peberfrugt, krydderier - fingerlækkert. Og ved festbordet forsvinder den med det samme. Og på hverdage gør den en almindelig middag festlig.

Opskriften er enkel - og der findes ikke noget nemmere. Men her er den med små finesser. Jeg deler en opskrift på en usædvanlig almindelig bagt kartoffel: den er værd at lave.

Bagte kartofler med løg og ikke kun: opskrift + ingredienser. Og små finesser.

1) Skræl kartofler, vask dem, tør dem kvalitativt - rynk dem med en serviet. Og - lad dem tørre i 5 minutter.

Tyndhed 1. Kartofler må ikke være våde: fugt "frastøder" olien, gør at kartoflerne ikke kan suge den til sig - og det vil brænde på.

2) Skær løg i store skiver, tilfældigt - et stort løg i ca. 7-8 stykker.

3) Skær peberfrugterne i store skiver. Helst rød og med tykke vægge. Du kan bruge friske eller frosne.

I øvrigt kan du også bruge peberfrugter fra dåse :) Men - hvis den er skåret i tynde skiver. Selvom det vil give kartoflerne lidt syrlighed fra marinaden. Men det er lækkert.

Ja, jeg tilsætter lecho-peberfrugter til mange retter - og til stuvet kål, bønner ... Men det er en anden historie :)

4) Bland i en stor skål: kartofler, løg, rød peber. Hæld vegetabilsk olie (til 5-7 kartofler ca. 4-5 spsk.), salt, sort peber, yndlingskrydderier. Bland det hele godt.

Tyndhed 2. Løg skal ikke skæres små - for at bage jævnt med kartofler er det vigtigt at skære dem i omtrent samme størrelse som kartoffelskiver. Og det gælder også for peberfrugter.

Og tynde ringe kan brænde på og give en ikke særlig appetitlig smag.

Men store løgskiver, der er stuvet i olie, er gode. Og - når vi bager, rører vi lidt rundt i kartoflerne, og de vil selv "skille sig" i dele.

Tyndhed 3.Om olie. Vegetabilsk olie hældte vi, rørte rundt. Og på toppen - vi lægger et par skiver smør.

Og vi rører det flere gange under bagningen - efter 10-15 minutter fra begyndelsen af bagningen.

Hvorfor mere smør? Smør giver kartoflerne en masse ting: smag, aroma, mørhed. Og - det "trækker" den smukke farve ud af peberfrugterne, som gør kartoflerne så smukke.

5) Fordel smørstykker på kartoflerne - en halv eller en tredjedel af en teskefuld. Drys endnu en lille knivspids af dine yndlingsurter og -krydderier ovenpå.

Sæt dem i en 180 grader varm ovn, dækket med låg eller folie de første 5-10 minutter - derefter kan og bør du tage dem ud.

Bag, mens du rører rundt og blander olie og kartoffellag.

Bagetid - afhænger af størrelsen på kartoffelskiverne, portionsstørrelsen og ovnen - fra 20-25 til 30-40 minutter.

Sådan er det :) Serveres varme, med en hvilken som helst sauce, som tilbehør til en hvilken som helst ret - sådanne kartofler passer godt til alt. Eller bare som velsmagende kartofler fra ovnen :)

Ingredienser:

Det er så smukke og velsmagende kartofler. Cremede, krydrede - og festlige.

Forrige indlæg: Fang opskriften på hjemmelavet mozzarella med kun 2 ingredienser. Hurtig at lave. Lavet med landmandens mælk

Næste indlæg: Nu er risene altid smuldrende: gav mig 3 tynde. Det er den eneste måde, jeg tilbereder den på: smuldrende, glødende, lækker. Det bliver ikke tyktflydende, klistret - og det er det

Relaterede indlæg