#Baboulin jordbærmarmelade opskrift Ingen fortykningsmidler, men tyk. Følg anvisningerne, så skal det nok gå

#Baboulin jordbærmarmelade opskrift Ingen fortykningsmidler, men tyk. Følg anvisningerne, så skal det nok gå

Hej, mine kære venner!

I slutningen af denne artikel lægger jeg en liste over ingredienser og et par fakta om fordelene ved jordbær.

I dag skal jeg lave jordbærmarmelade. Det er lækkert, smagfuldt og uden tilsætning af fortykningsmidler, men på trods af det bliver det tykt. Jeg vil dele min måde med jer, og I kan skrive i kommentarfeltet, hvordan I laver den. Det vil være meget velsmagende at spise den med brød og smør, syltetøj på toppen og lækker te.

Foran dig disse produkter, der skal bruges, og den nøjagtige mængde som altid angivet i opskriften for din bekvemmelighed, vil jeg angive, hvor meget sukker og citronsaft til 1 kilo jordbær, og du kan derefter nemt genberegne opskriften til den mængde, du har brug for.

Først og fremmest skal jordbærrene sorteres og alle usympatiske bær fjernes, for kun med gode, modne bær får man lækker og smagfuld marmelade eller syltetøj.

Og sådan vasker jeg jordbær: I en separat gryde fortynder jeg koldt vand med natron (til 1 liter vand tager jeg 1 spiseskefuld natron uden brus). Bland det godt, og hæld det over jordbærrene. Det er nødvendigt, at jordbærrene er helt dækket af opløsningen. Jeg rører rundt med hænderne og lader det stå i 15 minutter. Så skræller jeg bærrene fra stilkene og skyller dem under rindende vand i et dørslag. Jeg lader vandet løbe fra det overskydende vand.

Forberedte jordbær, det er ren vægt, jeg fik 1.250 kg. Så jeg tager 750 gram sukker. Til marmelade skal jordbærrene skæres i stykker, små jordbær kan skæres i halve, store i 3-4 stykker, men de små kan blive liggende sådan. Sukkeret skal ikke tilsættes på én gang, jeg deler det i tre lige store portioner, du kan se efter eller veje, som du vil. Jeg hælder den første portion ud. Rør forsigtigt rundt. Og jeg lader det stå under låg i cirka en halv time for at lade jordbærrene safte.

Der er gået en halv time. Se, der er nok saft. Så du kan lave marmelade. Jeg har skruet ned for varmen til lige under medium. Og rører af og til for at få det til at koge.

Den gryde, du vil koge i, skal have et større volumen med reserve. For når jordbærrene koger, stiger de kraftigt til vejrs, så du skal have plads til denne stigning. Jeg har en lille portion, så jeg tog en gryde med en kapacitet på 4 liter. Dette volumen vil være nok.

Det begynder at koge, og nu må jordbærrene ikke gå væk fra potten, fordi skummet vil stige op. Så snart det koger godt, vil jeg tage mig tid til at koge det i 10 minutter, selvfølgelig vil jeg røre. Skummet er ikke samlet endnu, så når jeg tilsætter den anden halvdel af sukkeret, begynder jeg at fjerne det.

Jeg tilsætter sukker i portioner, så kogningen bliver lettere, og det ikke sætter sig fast i bunden. Så begynder jeg at koge det ned med resten af sukkeret.

Koger kraftigt. Lad noget af fugten fordampe. Jeg har varmen lige under middel lige nu. Og når jeg tilsætter resten af sukkeret, skruer jeg lidt ned. Når det stiger meget, skruer jeg ned for varmen. Efter 10 minutter tilsætter jeg den anden portion sukker og koger igen under omrøring.

Nu kan du samle skummet op.

Det har været en fornøjelse for os siden barndommen. Jeg ventede altid på, at min mor skulle lave marmelade, så jeg hurtigt kunne samle skummet op.

Okay, det koger igen. Jeg tager tid og koger i 15 minutter.

Nu tilsætter jeg 2 spiseskefulde citronsaft. Hvorfor tilsætter du citronsaft? For det første fortynder citronen marmeladens sødme, så den ikke bliver så klæbrig sød. For det andet får jordbærrene en lysere farve. Og for det tredje tilføjer du pektin med denne saft. I citrusfrugter er der meget pektin, og jo mere der er af det, jo tykkere bliver marmeladen eller geléen. Og skum af fra tid til anden.

Lav ikke en meget lille brand, så kogningen var den roligste. Lad det koge, fugten fordamper, marmeladen bliver tykkere. Du kan se, at kogningen allerede er tykkere, ikke så let, men der er ikke alt sukkeret. Hæld resten af sukkeret i. Hæld resten af sukkeret i. Bring det i kog igen, og kog kun i 5 minutter. Hvis du synes, du har for meget sukker, kan du reducere det. Tag 500 gram sukker pr. kilo jordbær. Men vær opmærksom på, at jo mindre du tilsætter, jo mindre tyk bliver marmeladen.

Marmeladen koges i 5 minutter. Jeg rører det godt, spreder skummet. Hvis du synes, at marmeladen er flydende, og du ikke behøver at koge den yderligere, er det bedre at udskille en lille mængde sirup og rulle den i en separat krukke.

Se, hvor smukt farvet det er. Du kan se, at jordbærrene ikke er overkogte og ikke er blevet mørke. Den kan rulles op til vinteren, eller man kan lade den køle af og lukke den med et kapronlåg.

Du vil endda kunne bruge den om sommeren. Du kan lave kompot, kisel. Du kan også hælde denne sirup over dumplings med jordbær eller endda med kirsebær. Det er meget velsmagende.

Her er valgt sådan en krukke 330 ml. Hvis du koger mere marmelade, skal du også tage mere juice væk. Ifølge opskriften fra 1 kg jordbær tager jeg 300 ml sirup væk.

Sluk nu for ilden, og lad disse jordbær stå i ca. 10 minutter.

For at gøre syltetøjet mere tykt og homogent pisker jeg det hele med en stavblender. Hvis du ikke har en blender, kan du køre det gennem en sigte. Se, hvordan det blev. Det ser sådan her ud

Forrige indlæg: To kroge på en fiskestang: fordele og ulemper

Næste indlæg: Du kan også gøre det! Enkel, lækker og ekstraordinær linsesuppe på 30 minutter

Relaterede indlæg