Pandekager: madlavningens hemmeligheder

Pandekager: madlavningens hemmeligheder

Pandekagedagens første dag falder i år den 11. marts, og selve højtiden varer indtil den 17. marts. Det betyder, at vi fra mandag til søndag vil bage pandekager, spise pandekager, tage dem med på arbejde, bære dem til børnenes matinéforestilling og forkæle venner.

Vi vil fortælle dig, hvordan du ælter dejen rigtigt og bager lækre pandekager, som ikke bliver klumpede! Og hvis du laver mad på en ZUGEL ZEH602B glaskeramisk kogeplade med responsiv temperaturstyring, er du garanteret succes!

Her er de vigtigste hemmeligheder til at lave de bedste pandekager uden nerver.

Mel

Almindeligt hvedemel er fint. Du kan tilsætte op til 1/3 af mængden af andre meltyper (rug, majs osv.).

Væske

Tag almindelig eller alternativ mælk, kefir, ryazhenka, creme fraiche, yoghurt eller creme fraiche blandet med vand. Lad det få stuetemperatur.

Æg

Tag dem ud af køleskabet i forvejen, og lad dem varme op. Hvis du har tid, kan du skille hviderne ad og piske dem til skum med en røremaskine, hvis ikke, skal du bare røre dejen lidt længere.

Olie

Tilsæt vegetabilsk olie (raffineret, lugtfri) eller smør til dejen - så slipper du for at smøre panden hver gang.

Salt, sukker

Sukker hjælper pandekagen med at få den ønskede rødme, men det er ikke tilrådeligt at udelukke det helt, selv om du laver pandekager med usødet fyld. Tilsæt mindst 2 teskefulde.

Stegepande

Stegepladen skal være godt opvarmet og smurt med olie. Hvis du ser, at panden er overophedet - hæld kogende vand over den, tør den af med et stykke køkkenrulle, og start forfra. Brug for nemheds skyld en tung pandekagepande eller to til parallel madlavning.

Teknologi

Hæld 110-120 ml dej i, og fordel den jævnt. Bag ved middel varme i 1,5 min. på den ene side, og vend den derefter. Efter 30-45 sekunder er pandekagen klar.

Pandekageopskrift

Ingredienser:

3 æg

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

500 ml mælk

280 g mel

3 spsk. vegetabilsk olie

  1. Hæld den let opvarmede mælk i en stor skål, tilsæt æg, sukker og salt, hæld melet i, og bland det, til det er glat. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på arbejdsfladen i 20 minutter. I løbet af denne tid bliver dejen elastisk og revner ikke, når den bages.

  2. Varm en pandekageplade op ved middel varme. Forbered en flad tallerken til de færdige pandekager.

  3. Hæld vegetabilsk olie i dejen, og bland den. Brug en pensel til at pensle pladen med vegetabilsk olie. Tag en øsefuld dej, og hæld den på pladen. Fordel dejen over hele overfladen, og vip panden i forskellige retninger. Sæt panden tilbage på kogepladen, og bag pandekagen i 1-1,5 minut. Overfladen på dejen holder op med at være skinnende og bliver mat, der kommer huller i kanten af pandekagen, og undersiden bliver brun.

  4. Kør en spatel langs siderne af panden, så dejen løsner sig fra siderne, og vend forsigtigt pandekagen om på den anden side. Bag den i yderligere 30-45 sekunder, og flyt den over på en tallerken. Fortsæt, indtil dejen er færdig.

God appetit!

Forrige indlæg: Sådan vælger du et universelt grej til at fange hvidfisk

Næste indlæg: Cooking pollock using this recipe, thanks to my neighbour for the recipe! 20 minutter og klar - opskrift på sej i marinade

Relaterede indlæg