Hvad, bortset fra svinefedt til at tilsætte farsen for at gøre geddekoteletterne saftige. Jeg har prøvet forskellige ting. Her er en opskrift

Hvad, bortset fra svinefedt til at tilsætte farsen for at gøre geddekoteletterne saftige. Jeg har prøvet forskellige ting. Her er en opskrift

Jeg fandt endnu en ingrediens, som gav geddekoteletterne en ny smag. Ofte bliver geddekoteletterne tørre og ikke luftige. Det er ærgerligt, at arbejdet går til spilde. Spis, selvfølgelig, sådanne koteletter kan være, smid ikke væk, men ikke appetitvækkende allerede. Hvad skal man tilføje til fiskefarsen, så koteletterne var frodige og saftige. Nu skal jeg fortælle dig det.

Til at begynde med, lad os sortere de obligatoriske ingredienser, der skal føjes til geddekoteletter, og derefter finesserne ved stegning af sådanne koteletter. For det er ikke kun koteletternes sammensætning, der er vigtig, men også måden, de tilberedes på.

Fyldet vendes to gange

Jeg vender geddefarsen gennem en kødhakker to gange. Det er ikke altid muligt at fjerne alle ben helt fra fisken, og denne dobbelte vending er ikke overflødig.

Hvilken slags svinefedt skal der i farsen?

Sørg for at blande svinefedt i geddefarsen. Procent 25 procent af den samlede mængde. Svinefedt er bedst, men hvis du ikke spiser det, kan du også bruge oksefedt. Jeg har brugt lammefedt mange gange. Ikke kalkun, bare svinefedt.

Hvilken slags løg skal man putte i hakkekød?

En anden vigtig ingrediens til saftige geddekoteletter er løg. Ikke rå. Det skal steges på en pande og koges sammen med farsen. Så får farsen en anden smag end ved tilsætning af rå løg.

Hvad kan man ellers tilføje til geddekoteletter?

Den tredje ingrediens er altid anderledes, og jeg eksperimenterer. En dag tilføjede jeg kål til koteletterne. Jeg stuvede det lidt og kogte det derefter sammen med hakket kød. Koteletten blev ret mør med kål indeni. Jeg råder dig til at prøve det. Jeg giver ikke råd om krydderier, tilsæt hvad du kan lide.

I farsen kom jeg også en bolle, der var udblødt i mælk og presset, og et par fed hvidløg. Jeg putter ikke altid æg i.

Sådan steger du puffede koteletter

Farsen skal afkøles i en time i køleskabet. Tag derefter et målebæger på størrelse med en kotelet, og fyld det med fars. Form en kugle, og dyp den i mel. Tryk nu denne kugle flad til en kotelet, og send den til en stegepande med opvarmet olie.

Lad dem stege på den ene side. Gå ikke glip af øjeblikket, så det ikke brænder på. Steg derefter også den anden side. Hvis du ikke gør det i mel, men i rasp, er det mere sandsynligt, at det brænder på, og at farven på koteletten bliver mørk.

Dette er farven på skorpen, som på billedet vil være nok. Vi steger dem ikke videre på panden, men flytter dem i yderligere 30 minutter i ovnen, så de bliver færdigbagte og får en sprød skorpe.

Efter en halv time skulle alt være klart. Det regner udenfor, og jeg har saftige, smagfulde geddekoteletter med kål. Lækre og møre.

Med ris og agurker er de fantastiske. Og hvis du husker de vidunderlige øjeblikke, hvor jeg fiskede gedden, bliver smagen af retten endnu mere intens. Prøv, lav mad, eksperimenter og få velsmagende koteletter i livet.

Forrige indlæg: Et glas boghvede + kål = hurtig aftensmad til hele familien: en velsmagende, mættende ret, som bestemt er værd at prøve

Næste indlæg: Seje Bajo-fiskefærdigheder, som ingen kan kopiere

Relaterede indlæg