Sådan tilbereder du frisk broccoli korrekt og lækkert

Sådan tilbereder du frisk broccoli korrekt og lækkert

For at tilberede frisk broccoli ordentligt og lækkert er det ikke nødvendigt med et stort kulinarisk talent og lang ventetid ved komfuret. Alt er ekstremt enkelt og hurtigt! Det vigtigste er at kende de grundlæggende principper for at arbejde med broccoli, som vi vil dele med dig lige nu.

For ti år siden kunne man kun købe frisk broccoli i meget dyre dagligvarebutikker og på markeder. Nu sælges mørkegrønne kålspirer, der enten ligner klaser eller små træer, selv i de berygtede "convenience stores". Men hvis alt er mere eller mindre klart med frossen broccoli, er det uklart for mange mennesker, hvordan de skal håndtere frisk broccoli. Lad os se nærmere på denne italienske signora og finde ud af, hvad den kan gøre for os.

Hvilke vitaminer og mineraler indeholder frisk broccoli?

Lad os starte med det faktum, at frisk broccoli indeholder en enorm mængde vegetabilske fibre, som bidrager til en effektiv udrensning af tarmene, fjernelse af giftstoffer og normalisering af fordøjelsesprocessen i almindelighed. Men alle frugter og grøntsager har disse egenskaber, så vi vil gå videre med at identificere noget unikt ved broccoli.

Og det er der helt sikkert! Broccoli er rig på vitamin A, B1, B2, C, PP og E, fosfor og calcium, zink og selen, kobber og mangan, kalium og magnesium. Hvis man "dechifrerer" denne liste, viser det sig, at regelmæssig indtagelse af sådan en kål forbedrer tilstanden af tænder, negle og hår (takket være calcium), fremmer væksten af muskelvæv (takket være zink og mangan), normaliserer det kardiovaskulære system (takket være kalium).

Hvilke andre problemer kan frisk broccoli hjælpe dig med at klare? Den hjælper kroppen med at slippe af med giftstoffer og toksiner samt overskydende væske (farvel, ekstra fedtdepoter!) Det er ekstremt vigtigt at spise broccoli for gravide kvinder, da den indeholder meget folinsyre. Er du ofte stresset, nervøs eller sover dårligt? Spis broccoli: den har et højt indhold af magnesium og B-vitaminer. Carotenoiderne i broccoli hjælper med at forbedre dit syn og din huds sundhed. Endelig har broccoli værdifuldt protein (mere end spinat, yams eller asparges), som indeholder aminosyrer, der svarer til kyllingens æggehvide. Og da der ikke er noget kolesterol i denne kål, kan den anbefales til dem, der har problemer med blodkar og hjerte.

Hvis du ser nærmere på fordelene ved kål, får du et helt fantastisk billede. Døm selv! For eksempel kan broccoli konkurrere med citron med hensyn til C-vitaminindhold. Hvor meget af denne syrlige frugt tror du, du kan spise uden at risikere din mave? Og hvor meget broccoli, der smager neutralt? Nå, men du har forstået det. Desuden er C-vitaminet i denne kål til stede i en sådan form, at det er velbevaret under langtidsopbevaring af frisk broccoli, og det kan i sig selv ikke undgå at glæde. Endelig indeholder den puriner, der forhindrer dannelsen af nyresten, hvilket er vigtigt for os alle, da kvaliteten af vand fra hanen i vores lejligheder nogle gange lader meget tilbage at ønske.

Sådan tilbereder du broccoli for at maksimere dens sundhedsmæssige fordele

Nu hvor vi har lært fordelene ved broccoli at kende, er det tid til at lære, hvordan man tilbereder den korrekt. Og det allerførste spørgsmål, der melder sig, er, om det er muligt at bevare alle de ovennævnte vitaminer og mineraler i dette produkt, så de kan "gøre kroppen godt". Lad os være ærlige, 100% nej: Så snart du begynder at skære broccoli, vil nogle af de nyttige stoffer fra den forsvinde allerede på dette tidspunkt. Husk også, at vitaminer og mineraler reagerer forskelligt på visse forhold. For eksempel ødelægges C-vitamin, når det opvarmes og kommer i kontakt med metal (kniv eller gryde i rustfrit stål). Vitamin A, E, K, B2, B6 og caroten kan godt tåle at blive kogt i vand, men lys har en ødelæggende effekt på dem.

Hvis man lægger alle disse oplysninger sammen, kan man konkludere, at broccoli skal opbevares i kort tid og på et mørkt, køligt sted, og at man skal bruge minimal varmebehandling. Det vil for eksempel sige kogt på damp. Nå ja, og brugen af broccoli i frisk form bør ikke glemmes. Det vil selvfølgelig overraske mange, men i Italien tilsætter man ofte små grønne buketter til salater, der er oversprøjtet med citronsaft. Prøv det: Der er gode chancer for, at du efter det første bekendtskab med en ny, kostbar smag får smag for den og vender tilbage til denne idé mere end én gang.

En anden "korrekt" måde at varme broccoli på er at bage den i folie, indtil den er betinget blød (al dente). Før du gør dette, skal spirerne deles i små buketter og derefter stænkes med citronsaft og en lille mængde vegetabilsk olie. Derefter lægges den på et forberedt folieark, pakkes ind i folie og bages i 10 minutter ved 200 °C.

Forrige indlæg: Utroligt velsmagende kartoffelkoteletter med appetitligt fyld! Møre, enkle og usædvanlige!

Næste indlæg: En ny måde at lave koteletter på. De bliver mange gange saftigere og mere smagfulde. Kylling eller fisk inklusive

Relaterede indlæg