Og du behøver ikke engang hakkekød: Lav hakkede kyllingekoteletter. Voluminøse og saftige, uden semulje og brød + 3 tricks til en unik smag

Og du behøver ikke engang hakkekød: Lav hakkede kyllingekoteletter. Voluminøse og saftige, uden semulje og brød + 3 tricks til en unik smag

Mange mennesker bemærker, at det er svært at tilberede gode, perfekt stegte og bløde kyllingekoteletter. De viser sig at være for tynde eller endda tørre og seje.

For at undgå dette tilsætter husmødre mere mel, æg, brød og løg. Den resulterende ret ligner alt andet end rigtige kyllingekoteletter.

Jeg kender en vellykket tilberedningsmetode, som helt sikkert vil glæde dig. Du behøver ikke at tilberede hakkekød, male fileter med en kødhakker.

Og tilsæt forskellige "fyldstoffer" i form af brød, kogt æg, semulje m.m. Jeg deler en enkel og vellykket opskrift og også tricks til tilberedning. Sørg for at prøve at bruge dem i dit køkken :)

Hakkede kyllingekoteletter: opskrift og nyttige tricks

 • ingrediensliste til sidst.
 1. Hak kyllingefileten med en kniv i små tern (højst 1 cm). For at gøre koteletterne mere saftige kan du dække kyllingen med husholdningsfilm og slå på den med en køkkenhammer. Ikke for længe og ikke for intenst.

 2. Varm olie op i en stegepande. Du kan nøjes med solsikkeolie, men jeg foretrækker at kombinere smør og vegetabilsk olie. Steg de skivede løg. Hvis du vil have mere saftige koteletter med en klar smag, skal du tilsætte frisk sød peber til løgene.

Trick 1: Steg løg til koteletter. Han og på smagen påvirker, og koteletterne bliver mindre vandige.

Interessant faktum: Koteletter med stegte løg i olie absorberer ikke overskydende fedt fra panden.

Dette trick er også nyttigt, når du steger fritter - du skal bare tilsætte en skefuld vegetabilsk olie til dejen. Jeg har fortalt dig om andre hemmeligheder ved at lave luftige fritter i en af mine tidligere artikler. Jeg efterlader linket i slutningen af artiklen.

 1. I en dyb skål blandes hakket kylling, stegte løg og peberfrugt. Tilsæt mel, æg og lidt mayonnaise. Hvis det ønskes, kan du tilføje hakkede krydderurter. Den fulde ingrediensliste finder du nedenfor. Obligatorisk - tilsæt stivelse. Eller revet ost.

Trick to: Da koteletterne er lavet af hakket kød, skal der flere ingredienser til, for at de bliver viskose. For eksempel stivelse.

Bare rolig: almindeligt mel indeholder også stivelse. Det kan være op til 70% og endda mere. Det er en slags indikator for melets kvalitet.

I modsætning til den gængse opfattelse gør stivelse ikke retterne hårdere og mere tætte. Det er ikke for ingenting, at det tilsættes til luftige desserter - marengs og kiks. Med stivelse bliver de lette og frodige, og når de tilsættes koteletter, giver stivelse dem også en gylden, appetitlig farve, når de steges.

Trick tre: Ikke alle kan lide stivelse. I dette tilfælde kan du bruge ost. Det er nok at rive et lille stykke på et rivejern. En del af osten tilsættes til fyldet, resten drysser produkterne ovenpå.Så hakkede kyllingekoteletter vil ikke sprede sig på stegepanden, vil vise sig voluminøse og stegte. Og selvfølgelig vil retten have en unik smag, der vækker appetitten.

 1. Ælt det hakkede kød. Tykt, ikke flydende, så det langsomt drypper af skeen. Læg koteletterne på en opvarmet pande med en stor ske.

Tip: Læg den i blød i koldt vand for at undgå, at farsen klistrer.

Steg koteletterne på den ene side ved høj varme, indtil de er gyldne. Vend dem derefter, og dæk dem med et låg, så de steger godt. Færdighakkede koteletter har en appetitlig rødme og en vidunderlig smag, som ikke lader nogen i stikken.

Liste over ingredienser:

 • Kyllingefilet - 0,5 kg
 • Kyllingeæg - 2 stykker
 • Løg (medium) - 1 stk.
 • Sød peber - 1 stk.
 • Mel - 2-3 skeer
 • Mayonnaise (helst hjemmelavet) - 2 skeer
 • Stivelse (en knivspids) eller hård ost (50 g)
 • Vegetabilsk olie (+ smør, hvis det ønskes)
 • Salt, yndlingskrydderier

Og ingen "fyldstoffer" - brød, gryn eller kartofler. De tynger kun koteletterne ned og gør dem seje.

Hvordan laver man puffede pandekager? 3 tips til en perfekt dej og en vellykket gæropskrift

Forrige indlæg: Koger du boghvede korrekt? Almindelige fejl og 3 hemmeligheder fra erfarne kokke til at lave perfekt boghvedegrød

Næste indlæg: Vermicelli kan både koges og steges. Usædvanlig opskrift på vermicelli i tyrkisk stil + 3 nyttige tips

Relaterede indlæg