Kødboller tilberedes nu kun i ovnen: De falder ikke fra hinanden, er saftige og behøver ikke engang æg. 3 tips til luftige kødboller + opskrift

Jeg plejede ikke at kunne lide at lave kødboller. Det er en alt for lang og besværlig proces. Og resultatet var ikke altid tilfredsstillende - ofte blev frikadellerne overkogte, gik i opløsning eller blev helt tørre og smagsløse. Og tiden var spildt, og der var ingen middag på bordet.

Men en dag lærte min svigermor mig at tilberede denne ret på en "doven" måde i ovnen. Denne metode er hurtig, enkel, og kødbollerne lykkes altid til fulde. Og du behøver ikke engang at lave sauce til dem.

Det er nok at tage højde for kun 3 tips, og kødboller vil blive helt perfekte, smukke, som på billedet.

Jeg vil gerne fortælle dig om madlavningens finesser. Jeg vil også dele min yndlingsopskrift på kødboller i ovn.

Finurlighederne ved tilberedning af kødboller: opskrift og tips

Trin 1: Lav hakkekød. Det er bedst at lave det selv. Det gør du ved at tage et passende stykke kød og hakke det.

Kødboller skal tilberedes af hakket kød af medium eller fin formaling, hakket kød er mere velegnet til koteletter.

Det anbefales dog heller ikke at bruge en blender - kødboller vil simpelthen sprede sig ud, du bliver nødt til at tilføje flere andre ingredienser, og det vil påvirke smagen.

Tip 1: Kødboller bliver ofte tørre, men der er en løsning. Kom bare et lille stykke svinefedt i farsen.

Det vil gøre kødbollerne ikke bare saftige, men også ret stærke. Bare rolig - de bliver ikke for fede, for under bagningen smelter fedtet ud lidt ad gangen.

Trin 2: Kog risene, til de er halvt kogte, lad dem dryppe af, og køl dem ned.

Tip 2: Normalt skyller værtinderne risene, før de koges, men det behøver du ikke at gøre nu. Grynene indeholder en masse gluten, som desuden vil binde kødboller, vil ikke lade dem falde fra hinanden.

Og om det er nødvendigt at koge ris? Når man tilbereder en ret i en sauce i en stegepande, koges ris ikke. I løbet af stuvningen bliver de bløde og forbedrer kødbollernes tekstur, men når grynene bages, har de ikke tid til at koge, og der findes rå korn i farsen. Derfor skal du koge de uvaskede ris, men ikke bringe dem til fuld beredskab.

Trin 3 Forbered løgene til farsen, skær dem i tern, og steg dem lidt. Dette vil gøre farsen mere velsmagende og saftig.

Trin 4: Kombiner ingredienserne - hakket kød, risgryn, stegte løg, salt og peber efter smag, og ælt farsen. Den skal være homogen og ret tæt.

Du vil spørge - hvad med æg? Vi har ikke brug for dem - vellykkede kødboller bliver til uden æg.

Tip tre: Sæt den færdige fars i køleskabet. Det er bedre at lade det stå der i 1-2 timer, men hvis du har travlt med at lave en solid middag, er 30 minutter nok.

Du kan endda lægge farsen i fryseren, men lad være med at fryse den. Den skal bare køle af.

Trin 5 Form pæne små kødboller, som kan rulles i mel, rasp eller smøres med en blanding af æg og vand for at gøre dem endnu mere saftige.

Og selvfølgelig kan du tilberede de velkendte kødboller i tomatsauce i ovnen. Men husk - hæld den kun over midt i bagningen.

Og kødboller kan drysses med revet ost på toppen - de vil være meget appetitlige og duftende :).

Trin 6: Tilbered kødbollerne i en ovn, der er opvarmet til 180 grader Celsius. Bagningen tager 15-20 minutter, men du skal lade dig guide af din ovns særlige egenskaber.

De færdige kødboller får en smuk gylden skorpe, bliver røde og saftige og spreder en fantastisk aroma i køkkenet.

Liste over ingredienser:

  • Fyld (fint eller mellemgroft) - 0,5 kg
  • Ris - 0,4 kop rå gryn (det er ca. 100 g i kogt form)
  • Løg - 1 stort løg - 1 stk.
  • Salt og krydderier - efter smag
  • Æg (valgfrit) - 1 stk. til at smøre kødbollerne med.

Jeg er vant til at lave klassiske bagte kødboller i ovnen. Men de kan også stuves i din yndlingssauce - creme fraiche, tomat, sennep osv.

Eller du kan tilsætte saucen til allerede kogte kødboller inden servering :)

Forrige indlæg: Uindlysende fejl ved kogning af bouillon, som vi tog for givet. Hvordan laver man bouillon gennemsigtig, stærk og velsmagende på samme tid?

Næste indlæg: 4 nuancer af at lave en fluffy omelet uden ovn og mel. +1 særlig ingrediens, der forhindrer retten i at sætte sig

Relaterede indlæg