Kød på benet med kål i ovnen (en af de nemmeste retter at tilberede)

Kød på benet med kål i ovnen (en af de nemmeste retter at tilberede)

Alt kød på denne måde bliver meget mørt og smelter i munden. Det har en fantastisk smag og aroma. Rettens smag bestemmes af kødet og grøntsagerne, som kan tilsættes efter smag og behag. I dag vil jeg vise dig en lækker ret med svinekød med ben og kål, gulerødder, løg og tomater. Det er meget nemt at tilberede, jeg lægger bare alt i rå form og bager det i ovnen. Du kan også tilberede den på komfuret.

Portioner5-6

Forberedelsestid25 minutterTilberedningstid2,5 timer

Ingredienser

 • 1,1 kg svinekød (med ben)
 • 600 g kål (hvidkål)
 • 2 stk. gulerødder (medium)
 • 2 stk. tomater (mellemstore)
 • 1 løg (stort)
 • 8 fed hvidløg
 • 2 stk. laurbærblade
 • Kværnet peber efter smag
 • salt efter smag

Vejledning

 1. Til madlavning tager jeg en lille gaffel kål og skærer den i 6 stykker langs kernen. På den måde forbliver kålstykkerne hele efter bagningen. Du kan også bare hakke kålen groft.

 2. Drys kålstykkerne med salt og peber, og læg dem i en bradepande. Tilsæt ikke olie.

 3. Til tilberedningen kan du bruge alt kød med ben eller kød (jeg har stykker af svinekød på små ben). Salt og peber kødet, og læg det mellem kålstykkerne.

 4. Tilsæt hele hvidløgsfed. De vil give en vidunderlig smag og aroma.

 5. Skær gulerødderne groft, og læg dem på kødet sammen med laurbærbladet.

 6. Løg skæres i halve ringe eller fjer, som jeg har, og fordeles jævnt. Du kan tage alle mulige grøntsager. Du kan tilføje kartofler, sød peber, bønner. Hvidkål kan erstattes af blomkål og/eller broccoli. Der er mange variationer.

 7. Læg tomatskiver på toppen (jeg bruger frosne tomater, men du kan også bruge friske). Krydr grøntsagerne med lidt salt og peber. Tilsæt ikke vand. Dæk bradepanden med folie, og sæt den i ovnen ved 180 grader i 2 timer.

 8. Fjern folien efter 2 timer, og bag i yderligere 30 minutter. Grøntsagerne og kødet frigiver deres saft, og der dannes en lækker, fed bouillon i bunden. Alle grøntsagerne er møre, og kødet falder let af knoglerne. Retten dufter fantastisk. Hvis vi laver mad på komfuret, dækker vi stegesoen med et låg og lader den simre ved svag varme i 2 timer.

 9. Læg det færdige kød med kål og andre grøntsager over på en stor tallerken eller i portionsanretninger, og servér straks. Mørt svinekød, bløde, velduftende grøntsager og en vidunderlig bouillon på bunden - det er utroligt velsmagende og smagfuldt.

God appetit!!!

Forrige indlæg: Hvordan laver man luftige pandekager? 3 tips til perfekt dej og en vellykket opskrift på gær

Næste indlæg: Grundlæggende om flådfiskeri og stangrigning

Relaterede indlæg