Fordelene ved selleri

Fordelene ved selleri

Alle, der holder sig til en sund kost, eller dem, der elsker den for dens usædvanlige smag, som mange ikke bryder sig om, ved, hvor nyttig selleri er. Men hvis alle mennesker vidste, hvor mange nyttige egenskaber denne plante indeholder, ville salget stige flere gange.

Lad os lære lidt mere om selleri.

Selleriens usædvanlige historie

Selleri har en meget interessant historie.

Faktum er, at ingen i oldtiden opfattede selleri som et produkt til vægttab. Den blev i princippet ikke spist og kun dyrket som pryd- og lægeplante.

De gamle grækere indså, at selleri tiltrak det kvindelige køn, men langt senere fandt man ud af, at det skyldtes det høje indhold af et stof kaldet androsteron.

I Kina var selleri en yndlingsplante for folk, der kunne lide at drikke, men havde tømmermænd.

Og de gamle egyptere plejede at lægge blomsterkranse, oliventræsgrene og selleriblade i gravene for at ledsage de døde til den anden verden.

Middelalderens Storbritannien og Frankrig kendte selleri som en af ingredienserne i et middel, der kurerede hoste og brysttudser.

Som fødevare blev selleri meget populær i 1600-tallets Italien og blev betragtet som de fattiges mad. Men med tiden blev dens usædvanlige smag værdsat og smagt af rigere mennesker. Det er bemærkelsesværdigt, at selleri var en af de planter, som kolonisterne tog med sig, da de rejste til den nye verden.

Lad os se på plantens gavnlige egenskaber, som det er værd at tale mere om.

Fordele ved selleri

Det er meget svært at undervurdere fordelene ved selleri. Alt sammen takket være dens rige sammensætning og et lille antal kalorier.

Sammensætningen af selleri ser således ud: vitamin A, B, C, E, K, PP, calcium, magnesium, jern, kalium, zink, selen, proteiner, kulhydrater, fiberantioxidanter, flavonoider, furanocoumariner, caroten, mineralsalte, ascorbinsyre, oxalsyre, glutaminsyre, æterisk olie.

Nyttige egenskaber ved selleri:

  • På grund af den store mængde fibre i sammensætningen har selleri en god effekt på fordøjelsen og tarmens mikroflora;
  • fremskynder stofskiftet;
  • normaliserer blodtrykket;
  • styrker knoglerne;
  • hjælper med at fjerne det dårlige kolesterol fra blodet og regulerer dets niveau;
  • forbedrer neglenes, hårets og hudens tilstand;
  • forbedrer effektiviteten og energien;
  • Sellerijuice har en sløvende og beroligende effekt.

Selleri har også kontraindikationer. I frisk form kan det være skadeligt for mennesker med mave-tarmsygdomme, og det kan også være farligt for gravide kvinder efter tredje trimester og for ammende mødre.

Selleri til vægttab

Et andet punkt, der er værd at bemærke, er den meget populære trend i de senere år - at indtage selleri med henblik på vægttab.

Det gælder selvfølgelig kun for frisk selleri, men vi kan ikke komme uden om det uden at sige noget.

Selleri kan ikke få dig til at smide et par kilo på en dag på én gang, men det vil være et godt supplement til en sund kost og træningsrutine. Kombineret med sund søvn vil du få resultater.

Du kan spise selleri frisk eller lave en juice, der er fortyndet med vand. Ufortyndet juice er god til at stimulere fordøjelsen om morgenen, bare en spiseskefuld er nok.

Hvad kan man spise selleri til?

Frisk selleri kan bruges overalt. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser. Alle dele af planten er velegnede til forretter, salater, saucer, dressinger og endda drinks.

Tørret selleri er en fremragende smagsgiver til kød og fjerkræ, salater og supper. Tørret selleri passer også godt til ris, kartoffelmos og pasta. Det giver dine retter en usædvanlig og krydret smag.

Du kan købe tørret selleri i vores butik.

Forrige indlæg: Alt, hvad vi har brug for til succesfuldt aborrefiskeri i afledningssnor, sæt sættet sammen

Næste indlæg: Gurkemeje til pilaf og meget mere...

Relaterede indlæg