Jeg vender ikke små fisk, når jeg steger en ad gangen. Jeg viser dig 2 gode måder at tilberede dem på

Jeg vender ikke små fisk, når jeg steger en ad gangen. Jeg viser dig 2 gode måder at tilberede dem på

Dette er to gode måder at tilberede små fisk på en pande. De bliver alle perfekt stegte, sprøde og behøver ikke at blive vendt en ad gangen. Metoderne er forskellige, så vælg den, der passer dig bedst. Jeg kan godt lide begge dele. Jeg tilbereder smelt, lodde, brisling og andre små flodfisk på disse måder. Til den ene metode er der ikke brug for andet end en stegepande, til den anden metode bruger jeg bagepapir.

Den første måde: Enhver lille fisk er velegnet til tilberedning. Jeg har 450 g smelt.

Fjern hovedet på hver fisk med fingrene, og træk indmaden ud. Skyl den godt, og drys med salt.

Vend fiskene i rasp, rul dem sammen, og læg dem i en cirkel på en pande. Tilsæt ikke olie endnu.

Fyld midten med fisk. Retten bliver ikke kun velsmagende, men også smuk på grund af dette arrangement af fisk.

Vand fisken med vegetabilsk olie (3 spsk), kog åben på medium varme i ca. 5 minutter. Fisken er lille, så den koger hurtigt.

Dæk panden med en tallerken, vend den om, så fisken ligger på tallerkenen (dens top er brunet). Skub fisken af tallerkenen tilbage på panden, og steg den i yderligere 3-4 minutter.

Dæk derefter panden med en tallerken igen, vend den, og server smelten. Så nemt er det at tilberede små fisk. Retten bliver smuk, og selve fisken får en sprød skorpe. Den er stadig meget praktisk at spise.

Den anden måde: Til denne metode bruger jeg lodde (500 g). Som i den første version af fisken kan du fjerne hovedet og indmaden eller lade den være hel (jeg renser den ikke). Vask lodden, salt, peber og rul den i rasp.

Krøl et stykke bagepapir sammen, så det bedre giver den ønskede form. Spred det ud, og læg halvdelen af det på bagepladen. Hæld vegetabilsk olie (3 spsk) over, og læg fisken i raspen.

Dæk fisken med den anden halvdel af pergamentet, og fold kanterne. På den måde bliver den stegt perfekt, men oliestænk flyver ikke i alle retninger (komfuret og køkkenforklædet bliver rent).

Steg ved høj varme i 5-6 minutter. Spred derefter papirets kanter, dæk panden med en tallerken, og vend den om. Fisk i papir på en tallerken, toppen af fisken er klar. Træk papiret over på panden, træk papirets kanter lidt ind, og steg undersiden i 3-4 minutter.

Sådan bliver fisken. Den er rødmosset, saftig og har en sprød skorpe. Smagen er fremragende.

Jeg serverer sådan en fisk på det papir, den blev stegt på. Jeg klipper kanterne af papiret, lægger den over på en tallerken og serverer den. Moiva kan toppes med grønt. Det er en god måde at tilberede små fisk på.

God appetit!!!

Forrige indlæg: Sådan marinerer du kød meget velsmagende og tilbereder det i ovnen, så det ikke bliver værre end shashlik

Næste indlæg: Top Regler for stegning af kartofler - det viser sig, at mange mennesker ikke kender de enkle regler, og det er der ingen grund til

Relaterede indlæg