Dampet laks i Shanghai-stil

Dampet laks i Shanghai-stil

Ingredienser:

  • 350 g - laksefilet
  • 3 cm - ingefær
  • 1 pil grønne løg
  • 2 tsk Shaoxing-vin
  • 2 tsk let sojasauce
  • salt efter smag

Hvis du ikke har en dampkoger. Tag en dyb stegepande eller wok, læg en metalrist i bunden, eller tag noget folie, krøl det skødesløst sammen, og læg det i en spiralform i bunden af panden. Din opgave er at løfte fiskeretten op over vandoverfladen, som vil afgive damp. Måske har du noget andet, du kan bruge til dette formål. Dæk toppen med et låg. Sådan, dampkogeren er klar.

Lad fisken stå i 30 minutter ved stuetemperatur, før du begynder at tilberede den. Damp ikke fisk direkte fra køleskabet - det kan føre til ujævn tilberedning. Hvis fisken har været frosset, skal den tøs helt op (i køleskabet), før den får stuetemperatur.

Forberedelse:

  1. Skær de grønne løg i skiver, og stilk ingefæren.
  2. Læg laksefileterne i et varmebestandigt fad, der passer til dampkogeren. Hæld Shaoxing-vinen over fisken, og gnid den ind i fisken - top, bund og sider. Stik den tynde del af bugen ind under fileten, så stykket får en jævn tykkelse. Det vil hjælpe den med at blive tilberedt mere jævnt.
  3. Drys fisken med salt, ingefær, forårsløg og let sojasauce.
  4. Når vandet i dampkogeren koger, lægges fisken i dampkogeren, dækkes tæt med låget og koges i 4 minutter. Sluk derefter for varmen, men lad dampkogeren være tæt tildækket i yderligere 1 minut. Åbn låget, og server. Så er den færdig.

Forrige indlæg: Coca-Cola kyllingevinger

Næste indlæg: Sesamkylling i ovnen

Relaterede indlæg