Norsk suppeopskrift

Norsk suppeopskrift

For nordmænd er fisk en kilde til national stolthed, og fiskeri er ikke kun en indtægtskilde, men også en del af den nationale kultur: Takket være det blev der skabt et særligt havsprog og den norske favoritfiskesuppe.

Norsk suppe med fløde kan fungere som et supplement til familiens middagsbord, men også som en vidunderlig fuldgyldig ret ved et separat måltid. Denne ret er perfekt til elskere af fisk og skaldyr. Derudover tilberedes den ganske enkelt af ingredienser, der er tilgængelige i ethvert supermarked. Selve retten er en tyk, fyldig fiskesuppe, som mætter perfekt og nærer kroppen med nyttige elementer som fosfor, jod og magnesium. Forbrug af en sådan suppe til frokost hjælper med at forbedre immuniteten samt styrke og forbedre nervesystemet.

Norsk suppe er lavet af fede varianter af rød fisk. Laks, ørred eller laks vil være perfekt her.

Ingredienser:

Rød fisk - 300 g

Kartofler - 3 stk.

Tomater - 3 stk.

Løg - 1 stk.

Fløde 10% - 200 ml

Gulerødder - 1 stk.

Salt, sort peber - efter smag;

Smør - til stegning;

Krydderurter - 1 bundt

Fremgangsmåde til forberedelse:

  1. Forberedelse af suppe starter med kogende bouillon. For at gøre dette vaskes fisken, tørres, adskilles kødet fra knoglerne og huden. Hæld koldt vand på til sidst, og kog i ca. 25 minutter. Si derefter bouillonen, og sæt den tilbage på komfuret. Skær kødet fra knoglerne i stykker, og lad det ligge.
  2. Gør grøntsagerne klar: Løget hakkes fint, gulerødderne rives på et mellemstort rivejern, kartoflerne skæres i tern, og tomaterne flås for skind og skæres i små stykker. Hvis du hurtigt vil pille tomaten ud af skindet, kan du bruge et særligt værktøj til rengøring af grøntsager. Den anden mulighed er at adskille skindet fra frugten ved hjælp af varmt vand. For at gøre dette skal du lave små tværsnit på tomaterne ved bunden, hælde kogende vand i 1 minut og derefter overføre til koldt vand. På den måde løsner skindet sig næsten af sig selv.
  3. Gå videre til passivering. Varm smør op i en gryde, og steg løgene heri, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt derefter revne gulerødder, og steg dem sammen i 5-7 minutter, indtil de er færdige. Tilsæt den hakkede tomat, og lad den stege med i yderligere 2-3 minutter.
  4. Kom den kogte bouillon på komfuret, og tilsæt kartoffelternene. Når kartoflerne er næsten færdige, kommes grøntsagerne fra panden i gryden, og fiskestykkerne tilsættes. Bring det i kog, skru ned for varmen, og rør fløden i. Lad suppen simre i 2-3 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad retten trække under låg.
  5. Servér den duftende varme suppe på bordet, og pynt med friske krydderurter. En god tilføjelse til retten vil være sprøde minibrød med krydderurter fra BAKER HOUSE.

God appetit!

Forrige indlæg: Snore til gedder. Myter og virkelighed

Næste indlæg: Sådan laver du den lækreste hakkekød til koteletter

Relaterede indlæg