5 fødevarer, der giver sig ud for at være sunde, men i virkeligheden ikke er det

5 fødevarer, der giver sig ud for at være sunde, men i virkeligheden ikke er det

Vi stræber alle efter en afbalanceret kost, men nogle gange kan vi i jagten på fordele støde på produkter, der kun foregiver at være nyttige. Lad os finde ud af, hvad de er.

Skummetmælksprodukter. Der er en opfattelse af, at skummetmælksprodukter hjælper med at opretholde sundhed og form. Men du skal forstå, at det ikke er den rigtige løsning at fjerne fedt fra din kost. I mejeriprodukter optages calcium bedre takket være fedtstoffer. Hvis de fjernes, vil nytten af en sådan ret blive mærkbart reduceret. Og hvis du tager diverse hytteost og sød yoghurt, skal du forstå, at du ud over tomme kalorier vil spise en stor mængde sukker. Hvis du holder øje med din figur, er det bedre at træffe et valg i retning af at reducere portionen.

Müsli: En af de mest enkle, men snedige morgenmadsideer. Müsli kan være ganske sundt, hvis du selv laver det med forståelige tilsætningsstoffer - for eksempel med naturlig honning, nødder og bærstykker. Ofte tilbereder producenterne müsli med store mængder sukker, mens de sparer på andre tilsætningsstoffer. Vær derfor altid opmærksom på emballagen og se på sammensætningen. Ellers kan du starte dagen med en chokdosis sukker og være sikker på, at du spiser rigtigt.

Glutenfri mad Gluten eller gluten (en proteinforbindelse, der findes i kornplanter) er dæmoniseret af mange. Nogle eksperter siger, at gluten skaber et lag af slim på tarmvæggene, som forhindrer mikronæringsstoffer i at blive optaget i blodbanen. Glutenintolerance findes, men kun hos mennesker med cøliaki, en sjælden tilstand, hvor planteproteiner ikke fordøjes. I andre tilfælde kan og bør man endda spise gluten - vigtigst af alt i rimelige mængder. Det er også vigtigt at vide, at der i produkter uden gluten altid vil være en erstatning for det, som regel er det stivelse. Som følge heraf vil det "sunde" produkt indeholde meget mindre protein, men meget mere hurtige kulhydrater.

Morgenmadsprodukter: flerkornsprodukter, kugler, ringe. Nogle producenter betegner sådanne produkter som sunde - de består af korn. Men ikke alt er så enkelt. Oftest indeholder de, ligesom müsli, en enorm mængde sukker og palmeolie, og sådanne produkter på bekostning af høje kalorier og hurtige kulhydrater kan godt tilskrives desserter.

Hurtig grød - det ser ud til at være malet havregryn: hvad kan der være galt? Og det er der. For det første er grynene i sådanne grødprodukter dampet og kraftigt knust, hvilket i høj grad reducerer produktets næringsværdi. For det andet tilsættes grøden ofte smagsforstærkere, syntetiske aromaer og en overflod af sukker. Sådan en morgenmad er ikke nyttig, det er tomme kalorier. Hvis du slet ikke har nogen fritid, kan du tilberede "overnight oatmeal" fra om aftenen. For at gøre dette skal du tage hele havreflager og hælde dem med naturlig yoghurt. Om morgenen kan du tilsætte en skefuld honning, bær og nødder til grøden.

Forrige indlæg: Kartoffelkage til ordentlig ernæring

Næste indlæg: Kirsebærtærte med yoghurtsoufflé

Relaterede indlæg